Izuzetan odaziv obrtnika na radionici „Pitaj inspekciju“

četvrtak, 16.05.2019. 12:56

ROVINJ - U Udruženju obrtnika Rovinj, 14. svibnja, održana je radionica „Pitaj inspekciju“, a posjećenost je bila izuzetno dobra. Predavanja su održali inspektori iz Porezne, Carinske, Turističke i Sanitarne inspekcije te Zavoda za javno zdravstvo.

Polaznicima su detaljno prezentirane novosti Zakona o državnom inspektoratu koje se tiču zakonskih obveza obrtnika te su postavljena brojna pitanja, na koja su polaznici radionice dobili odgovore iz prve ruke.

Novi Državni inspektorat objedinio je poslove iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava. Govoreći o budućem modelu rada istaknuto je da sustav neće biti  represivan već partner gospodarstvenicima i to kroz prevenciju i edukaciju čemu već sada, kroz održanu edukaciju, možemo i svjedočiti.

Postojat će i mogućnost otklanjanja utvrđenih nepravilnosti u određenom roku bez sankcija, ako one ne predstavljaju teži prekršaj te ako gospodarski subjekt u razdoblju od godine dana nije već počinio isti prekršaj.

Edukacije ovakvog tipa zasigurno će se nastaviti i dalje, pozivanjem i ostalih predstavnika inspekcija u naše Udruženje obrtnika.