Ivo Matić na prijemu kod župana

utorak, 10.07.2018. 12:56

KOPRIVNICA - U prostorima Koprivničko-križevačke županije, 5. srpnja, održan je prijem za Ivu Matića, koprivničkog obrtnika dobitnika visokog priznanja Hrvatske obrtničke komore.

Ivo Matić na svečanoj akademiji Hrvatske obrtničke komore primio je Plaketu "Zlatne ruke" s pisanim priznanjem za iznimne rezultate u vođenju i poslovanju obrta. Župan je čestitao g. Matiću na ovom prestižnom priznanju koje je zaslužio svojim dugogodišnjim uspješnim radom. Župan je istaknuo kako se do ovakvih priznanja i uspjeha u poslu može doći samo uz puno rada i odricanja, a najvažniji preduvjet je ljubav prema svojoj struci. 
Ivo Matić registrirao je autolimarski i autolakirerski obrt 1998. godine i od samih početaka je aktivan u komorskom sustavu počevši od Sekcije autostruka u Udruženju obrtnika Koprivnica gdje je bio predsjednik Sekcije. Bio je član Skupštine i Upravnog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica. Član je Komisija za provođenje majstorskih ispita za zanimanja autolimar i autolakirer u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije. Također je član Suda časti Hrvatske obrtničke komore.
Ivo Matić stalno ulaže u nove tehnologije koje su posebno važne u njegovoj struci. Osim njega u obrtu rade sin i supruga te još četvero zaposlenih, od kojih su svi bili njegovi učenici.
Pored obrtništva bavi se sportom te je trostruki državni prvak u kartingu za što je dobio nagradu Grada Koprivnice kao najuzorniji sportaš za 2017. godinu.