Istarski ribari sastali se s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede

četvrtak, 20.09.2018. 13:32

POREČ - U Obrtničkom domu u Poreču, 19. rujna održan je sastanak istarskih ribara s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede - Uprave za ribarstvo. Tema sastanka bila je stanje u ribarskoj djelatnosti.

Sastanku se odazvalo četrdesetak ribara iz čitave Istre s mnogobrojnim pitanjima. Jedno od uvijek aktualnih bilo je i kako pomoći ribarima uslijed šteta koje čine delfini, a s tim povezano i manjim ulovom.

Prije samog sastanka, predstavnici Ministarstva Ante Mišura, pomoćnik ministra, Mario Rogošić, Irena Jahutka, Ante Vujević zajedno s predsjednikom Ceha ribara Obrtničke komore Istarske županije, a ujedno i potpredsjednikom Udruženja obrtnika Poreč Robertom Momićem, sastali su se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem. Gradonačelnik je naglasio kako Poreč na nekoliko polja realizira vrlo dobru suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, bilo kroz organizaciju najvećeg sajma ribarstva i ribarske opreme Crofish ili kroz sudjelovanje u projektima navodnjavanja Červar – Bašarinka koje provodi Županija.

Tijekom sastanka najviše se razgovaralo o problematici ribarstva i malim porečkim ribarima te njihovim potrebama. Uz to, razgovaralo se i o porečkoj Veletržnici ribe,  osiguravanju i dograđivanju ribarske infrastrukture, a pohvaljena je i odlična suradnja na organizaciji sajma Crofish koji se održava u sportskoj dvorani Žatika.