Gastro manifestacija ‘’Šetimane fritaja središnje Istre’’

ponedjeljak, 01.04.2019. 13:11

PAZIN - Nova gastro manifestacija u organizaciji Turističke zajednice središnje Istre i Udruženja obrtnika Pazin – “Šetimane fritaja središnje Istre”, odvijat će se od 01. do 30. travnja u ugostiteljskim objektima na području navedene TZ.

U navedenom razdoblju, naši ugostitelji nudit će ovo tradicionalno istarsko jelo u kombinacijama raznih sastojaka, prije svega samoniklog bilja, dostupnog upravo na proljeće.

 

Fritaje po promotivnoj cijeni od 30 kuna, nudit će:

Restoran Čiže (Trviž) – fritaju sa šparogama i pancetom, s mladim lukom i pancetom, s povrćem te s dvije vrste sira;

Konoba Marino (Gračišće) – fritaju DORA – fritaja s domaćom pancetom; ANTEA – s rikulom, VITA – s koromačem;

Boljunska konoba (Boljun) – fritaju sa šparogama, sa šparogama i pancetom, sa šumskim gljivama te fritaju s klobasicama;

Restoran Castle Belaj (Belaj) – fritaje od prepeličjih jaja s pršutom i divljim šparogama, s mrkvom i vlascem te s gljivama;

Konoba Vela Vrata (Beram) – fritaju s klobasicama, s vrganjima i pršutom te sa šparogama;

Agroturizam Stara Štala (Borut) – fritaju s vazmenim lukom (škalonja) i domaćim sirom, s vazmenim lukom (škalonja) i domaćom pancetom, s domaćom klobasicom, s maslačkom te s domaćom klobasicom i maslačkom.

 

Posebnu ponudu tijekom manifestacije imat će i Pizzeria Peperone (Pazin), koja će nuditi pizzu „fritaja“ (sir, panceta, artičoke, jaje) i tortilju „Fritajito“ (kozice, šparoge, jaje, sir) po promotivnoj cijeni od 40 kuna.

 

Pokrovitelj manifestacije je UO za poljoprivredu Istarske županije.