Frizeri odlučni za obračun s radom na crno

utorak, 19.02.2008. 10:53

GOSPIĆ - U prostorijama Područne obrtničke komore u Gospiću 19. veljače 2008. održana je sjednica ceha frizera u proširenom sazivu na kojoj je uz ostalo bilo govora o radu na crno koji ide toliko daleko i javno da pojedinci individualno i grupno pružaju frizerske usluge po stanovima i kućama, posebno u mjestima gedje nema frizerskog salona.

Kako je rečeno, ova pojava osim komorskom sustavu najviše šteti lokalnoj zajednici jer se ne plaćaju porezi, doprinosi i ostale dažbine državi. Zaključeno je da će frizeri prijavljivati kolege koji rade na crno, a od inspekcijskih tijela tražit će se povratna informacija o poduzetom te uputiti javna obavijset u lokalnim medijima.
Nazočni frizeri predložili su i novi cjenik frizerskih usluga, povećan za oko 15 posto, koje će tajništvo POK-a dostaviti svim frizerima Ličko senjske županije s prijedlogom primjene od 1. ožujka ove godine. Frizeri iz županije upoznati su i s najnovijom obvezom odabira specijalista medicine rada. Iz Udruženja obrtnika Gospić najavljuju slične sastanke s ugostiteljima, mesarima, pekarima, voćarima, prijevoznicima, dobavljačima pića i drugima.