Festival vjenčanja

utorak, 19.02.2008. 13:21

ZADAR - Protekli vikend, 16. i 17. veljače u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar, u multimedijalnom prostoru Arsenala, po prvi put održana je manifestacija pod nazivom «Festival vjenčanja».

Na ovoj manifestaciji svoj je obrt predstavilo 30 obrtnika različitih djelatnosti uključenih u organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica i odjela, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi i slastičari.
Na galeriji Arsenala bio je uređen izlagački dio, a u prizemlju se odvijao program i modna revija. U subotu u 11,00 sati Festival su otvorili predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Stipe Knežević i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić, a u nastavku programa održana je modna revija u kojoj su sudjelovali svi izlagači, a dodijeljene su i nagrade posjetiteljima, budućim mladencima. U nedjelju u 17,00 sati održana je druga modna revija, te simulirana četiri tipa vjenčanja: elegantno, romantično, tradicionalno i egzotično. Izložbeni prostor i prigodni program privukli su preko 1.500 posjetitelja, te je manifestacija izrazito pozitivno prihvaćena u medijima i javnosti. Pokretač i organizator manifestacije je Udruženje obrtnika Zadar, a suorganizator je Obrtnička komora Zadarske županije. Partneri Festivala vjenčanja bili su Arsenal i Autoline d.o.o., a medijski pokrovitelji: Zadarski list, Novi radio, VOX televizija i Ada d.o.o. Zagreb.