Dvodnevni tečaj higijenskog minimuma

utorak, 16.04.2019. 14:16

ROVINJ - U Udruženju obrtnika, 08. i 09. travnja održan je dvodnevni tečaj higijenskog minimuma na kojem je sudjelovalo 50-ak osoba.

Na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Pravilnika o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane, sve osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju dolaze u dodir s hranom te osobe koje rade na pripremi i serviranju hrane, moraju imati potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni.

Tečaj su održale predavačice Antonija Ezgeta, dr. med. iz sanitarne inspekcije, epidemiologinja Vlasta Skopljak i Tea Dedukić, bacc. sanit. ing., obje iz Zavoda za javno zdravstvo. Najveću korist su svakako imali obrtnici ugostitelji te radnici u ugostiteljstvu.

Zbog izrazitog interesa polaznika, idući tečaj planiran je za kraj travnja.