Druženje obrtnika povodom obljetnice Seljačke bune

ponedjeljak, 12.02.2018. 13:50

DONJA STUBICA - U subotu 10. veljače 2018. godine u sklopu obilježavanja obljetnice Seljačke bune Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice pozvalo je kolegice i kolege iz prijateljskih udruženja. Tako su Donju Stubicu posjetili obrtnici iz Udruženja obrtnika Sisak, Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, Udruženja obrtnika Kaštela, Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, Udruženja obrtnika Zlatar te Udruženja obrtnika Bedekovčina.

Uz ugodnu i opuštenu atmosferu obrtnici su osim razonode razmijenili iskustva, a prigoda je iskorištena i za pokoji poslovni dogovor.

„Vođeni primjerom bogate i prisne dosadašnje suradnje sa prijateljskim Udruženjima obrtnika Buzet i Sisak, odlučili smo još više proširiti suradnju sa članovima iz ostalih Udruženja. Kako je obilježavanje završne bitke kod Stubice iz 1573. godine, odnosno manifestacija „Seljačka buna“, vrlo važna za naš kraj, s ciljem promidžbe tog povijesnog događaja odabrali smo taj dan za zajedničko druženje.

Potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnje sa udruženjima obrtnika Buzet i Sisak obvezali smo se da ćemo zajednički raditi na zaštiti, promicanju, unapređenju i razvoju obrtništva kao i cijelog komorskog sustava, stoga smo organizirali ovo druženje koje je dobra prilika obrtnicima za raspravu o aktualnim temama u obrtništvu, razmjenu poslovnih iskustava, kontakata i tako spojili ugodno s korisnim. Žao mi je što su obrtnici iz Buzeta spriječeni danas biti s nama. Iznimno mi je drago što su nam se pridružili obrtnici iz Udruženja obrtnika Petrinja, Glina, Topusko te Udruženja obrtnika Kaštela. Zahvaljujem svim gostima, obrtnicima iz ostalih udruženja, predstavnicima grada Donje Stubice te svim članovima našeg Udruženja na dolasku i na pomoći kod organizacije. Potrudit ćemo se da ovo druženje postane tradicija i dogodine nadopuniti ga s dodatnim aktivnostima.“ - rekao je predsjednik Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Nenad Kučiš.

Druženje obrtnika iz UO Stubica i naših gostiju svojim su dolaskom popratili predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, koji je pohvalio rad Udruženja, potpredsjednik Darko Varga, a dobrodošlicu gostima u Stubicu zaželjeli su osobno i gradonačelnik Nikola Gospočić u pratnji svojeg zamjenika Luke Grabušića i predsjednika Gradskog vijeća Nikole Boromise.