Dogovorena suradnja na zajedničkom projektu s Gospodarskom i industrijskom komorom Nagykanizsa

ponedjeljak, 25.03.2019. 13:08

KOPRIVNICA - U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije, 21. ožujka, održan je sastanak s predstavnicima Gospodarske i industrijske komore iz Nagykanizse.

Tema sastanka bila je uspostava zajedničke suradnje između mađarskih i hrvatskih partnera, a prvi korak bit će zajedničko apliciranje na natječaj u okviru prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske (Interreg V-A HU-HR 2014-2020.)

S mađarske strane sastanku su prisustvovali predsjednik Gospodarske i industrijske komore dr. Polay  József, tajnik Peter Kereskai, konzultant Robert Musits i počasni konzul Republike Hrvatske Atila Kos, a s hrvatske strane tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Koprivničko-križevačke županije Darko Masnec te predstavnice HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner i Suzana Vlahinja.

Dugoročni cilj projekta je oformiti zajedničko digitalno tržište za obrte i poduzeća s područja Koprivničko-križevačke županije i Nagykanizse. U okviru ovog natječaja planirane su sljedeće projektne aktivnosti: izrada promotivnih materijala i digitalne knjiga s popisom svih poduzetnika s obje strane granice, zajednički nastup na sajmovima, kreiranje programa za digitalizaciju poslovanja te pilot-grupa u kojoj će sudjelovati 7 poduzetnika iz Hrvatske i Mađarske. U sljedećem koraku, u okviru novog natječaja razvijalo bi se digitalno tržište.

U pregovorima su važnu ulogu imali Darko Masnec i počasni konzul Republike Hrvatske Atila Kos, koji su doprinijeli razradi projektne ideje i uspostavi suradnje između Komora. Sljedeći radni sastanak održat će se 04. travnja u Nagykanizsi, gdje će se definirati detalji zajedničkog projekta.