Dobitnici potpore za tradicijske obrte razvijaju svoje poslovanje

četvrtak, 22.11.2018. 9:15

KOPRIVNICA - Članovi Povjerenstva za dodjelu  bespovratnih potpora tradicijskim odnosno umjetničkim obrtima bili su u redovnom godišnjem obilasku obrtnika-poduzetnika kojima je ta potpora dodijeljena ove godine.

Temeljem provedenog Javnog natječaja, objavljenog u Glasu Podravine od 20. travnja 2018. godine i pristiglih zahtjeva Povjerenstvo  za dodjelu bespovratnih potpora tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima na području Grada Koprivnice donijelo je odluku o  odobravanju  bespovratnih potpora tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima na području Grada Koprivnice, u ukupnom iznosu 100.249,06 kuna.

Njih 12 (medičari, svjećar, krojač, dimnjačari, stolar, zlatar, proizvođači suvenira) podnijeli su i pismene i fizičke  dokaze o utrošenim sredstvima.

Svi izražavaju veliku zahvalnost Gradu Koprivnica koji im je omogućio da nabave opremu koju inače ne bi mogli, bar ne bez kredita.

Povjerenstvo u kojem su predstavnici Grada i Udruženja obrtnika Koprivnica (Jasmina Stričević, viša savjetnica-specijalist, Robert Balažin, stručni suradnik za gospodarstvo i Jasmina Markota, predstavnica Udruženja obrtnika grada Koprivnice) bili su zadovoljni viđenim jer za relativno male iznose dobitnici potpora unapređuju svoje poslovanje.

Potporu je iniciralo Udruženje obrtnika Koprivnica kako bi se pomoglo tradicijskim obrtima.