Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike osmih razreda

srijeda, 25.04.2018. 13:50

BJELOVAR - Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri ove godine organiziraju „Dan profesionalnog usmjeravanja“. Projekt je namijenjen prvenstveno učenicima završnih razreda osnovnih škola, a održava se na županijskoj razini. 

Cilj je upoznati učenike s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u županiji.
„Dan profesionalnog usmjeravanja“ održat će se 26. travnja 2018. godine (četvrtak) u Hotelu „Central“ u Bjelovaru u vremenu od 11,00 do 15,00 sati.

Tom prigodom na info-pultovima učenicima osmih razreda predstavit će se srednje škole BBŽ-a. Svoj info pult će imati Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojem će učenici moći dobiti informacije o obrazovanju za obrtnička zanimanja, mogućnostima stipendiranja i napredovanja nakon završetka obrazovanja za obrtnička zanimanja.

U maloj dvorani Hotela „Central“, kao i dvorani Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bit će organizirane aktivnosti sa svrhom pobližeg predstavljanja srednjoškolskih programa učenicima osmih razreda. Aktivnost „Kako je to biti srednjoškolac“ zamišljena je kroz predstavljanja i razgovor učenika srednjih škola sa učenicima osmog razreda. Tako će učenici osnovnih škola imati priliku kroz razgovor sa srednjoškolcima dobiti informacije o školi, zanimanjima koja upisuju, iskustvima na praksi.
U 11,30 sati u maloj dvorani Hotela „Central“ održat će se aktivnost „Upoznaj obrtnika-postani obrtnik!“ gdje će osnovnoškolci istražiti deficitarna obrtnička zanimanja koja će im omogućiti zaposlenje u budućnosti.

Više na: http://www.cisok.hr/dan-profesionalnog-usmjerav