Čipirane kartice za primopredaju otpada u šibenskoj gradskoj jezgri

utorak, 11.06.2019. 9:38

ŠIBENIK - Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i tvrtka Zeleni grad Šibenik održali su 10. lipnja u prostorijama Komore zajednički sastanak s vlasnicima ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri Šibenika, vezano uz problematiku odvoza otpada.

Uz predsjednika županijske Obrtničke komore Josu Smolića , direktora Zelenog grada Šibenik Novice Ljubičića sa suradnicima na sastanku je sudjelovalo  desetak  ugostitelja.

Na  sastanku  je dogovoreno da se od sljedećeg tjedna počinju primjenjivati  posebne, čipirane kartice za primopredaju otpada iz ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri. Važno je pri tome  napomenuti da će se  otpad preuzimati direktno  iz ugostiteljskih objekata.

Primopredaja  tog otpada, sortiranog isključivo u vrećama od 120 litara, prema današnjem dogovoru s ugostiteljima obavljat će se u dva navrata tijekom dana  u točno određeno vrijeme. Tako će se od sljedećeg tjedna  posebnim komunalnim vozilom otpad iz ugostiteljskih objekata duž šibenske rive preuzimati svakog dana u 15 sati te u jedan sat iza ponoći dok će se otpad iz ugostiteljskih objekata u staroj jezgri preuzimati  svakog dana u 16 sati i u 23,30 sati.

„Ovakvi operativni sastanci pokazatelji su koliko je važna bliska suradnja  svih dionika kako bi se mogli brzo i  uspješno  rješavati problemi od značaja kako za pojedinca tako i za cijelu zajednicu.“, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije  Joso Smolić te zahvalio upravi  komunalnog poduzeća Zeleni grad Šibenik na kooperativnosti  i spremnosti u zajedničkom rješavanju problema.

Komunalno pouzeće Zeleni grad Šibenik  počinje i s akcijom čišćenja  ulica i štekata u staroj jezgri te je sa sastanka  upućen poziv svim zainteresiranim ugostiteljima da se jave u upravu tog komunalnog poduzeća  ukoliko žele da im se besplatno  očisti njihov štekat.

Osim toga, Zeleni grad Šibenik ovog tjedna  započet će se s gradnjom novih podzemnih kontejnera u šibenskoj gradskoj jezgri. Svi ugostitelji koji žele da im se otpad na ovaj način zbrinjava  trebaju se do kraja tjedna javiti u upravu tvrtke Zeleni grad Šibenik ili u Obrtničku komoru Šibensko-kninske županije.

Ugostitelji su pozdravili uvođenje novog sustava prikupljanja i dovoza  otpada te traže da se jednako tako kvalitetno riješi i problem odlaganja i zbrinjavanja velike količine kartonske ambalaže koji  imaju. Dogovoreno je  da se o problemu kartonske ambalaže što prije izvijesti tvrtka Bikarac u čijoj je to nadležnosti.