50. obljetnica Udruženja obrtnika Bujštine - Umag

četvrtak, 20.12.2018. 12:12

UMAG - Udruženje obrtnika Bujštine - Umag 14. prosinca proslavilo je zlatnu obljetnicu djelovanja. Proslavi tog jubileja nazočili su potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predsjednica Obrtne i podjetniške zbornice Radovljica Marija Hudovernik, predstavnici gradova i općina Bujštine te predsjednici i tajnici ostalih Udruženja obrtnika Istarske županije.

Predsjednik Udruženja obrtnika Bujštine - Umag Merim Šabanović zahvalio se svima koji su svojom prisutnošću uveličali jubilarnu godišnjicu Udruženja. U ime skupštine Udruženja obrtnika Bujštine-Umag i svoje osobno svim članovima zahvalio se za doprinos u promicanju Udruženja. Posebno se zahvalio prethodnim vodstvima i predsjednicima koji su kroz proteklih pet desetljeća uspješno vodili Udruženje kao i brojnim članovima koji su svojim stvaralaštvom dali značajan doprinos pri jačanju i stjecanju ugleda Udruženja do današnje razine na koju su svi ponosni.

Nakon pozdravnih govora nazočnih uzvanika i razmjene prigodnih darova uslijedila je dodjela plaketa jubilarcima za 20, 25, 30, 35 i 40 godina uspješnog rada u obrtništvu. Ove godine  priznanja je dobilo 45 jubilaraca iz različitih cehova: ugostiteljstva, cestovnog prijevoza, morskog ribolova, graditeljstva, vodna i plinska instalacija, vinarstva, telekomunikacijskih djelatnosti, agencija za poslovanje nekretninama, knjigovodstvene djelatnosti, proizvodne djelatnosti, trgovačke i uslužnih djelatnosti.

Pri kraju svečane sjednice POVELJU za izniman doprinos u razvoju obrtništva i obrtničkih institucija, povodom 50. godišnjice plodnog djelovanja, predsjedniku Udruženja obrtnika Bujštine-Umag Merimu Šabanoviću uručio je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore gospodin Dalibor Kratohvil.

Priznanje Hrvatske obrtničke komore Udruženje obrtnika Bujštine-Umag, kao i njegovi članovi, smatraju izuzetno vrijednim i bit će im poticaj za uspješno djelovanje u narednom razdoblju.