4. Slatinski obrtnički sajam ispunio očekivanja

ponedjeljak, 12.06.2017. 15:13

SLATINA - U organizaciji Udruženja obrtnika Slatina i uz potporu Grada Slatine i Gradske razvojne agencije Slatina, 11. lipnja održan je 4. Slatinski obrtnički sajam. 

Pletenje šibe

Na prostoru Parka 136 Slatinske brigade okupilo se 60 obrta s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, koji su se brojnim posjetiteljima predstavili sa svojim raznim proizvodima i uslugama te prezentacijom radova na tradicijski način.

Na sajmu su se također  predstavili i učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koji su u suradnji s obrtom „Rile mont“ iz Slatine i Cehom ugostitelja iz Slatine demonstrirali vještine vodoinstalaterskog i kuharskog zanimanja. Kroz cjelodnevni bogati program posjetitelji su se mogli okušati u ukrašavanju medenjaka, crtanju obrtničkih zanimanja, pletenju šiba, piljenju drvenih greda te razgledati kako se obavlja kovački posao, potkivaju konji i izrađuju tamburice.

Potkivanje
revija (WinCE)

Na kraju dana održana je frizersko-modna revija u organizaciji 6 članica slatinskog Ceha frizera i trgovačkog obrta „Amadeus“. Sajam je svečano otvorio Zlatko Šomođi, predsjednik Udruženja obrtnika Slatina, u nazočnosti Darka Kneževića, potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore, Denisa Ostrošića, gradonačelnika Slatine, Danijele Maravić, ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatina, Božidara Jeremića, tajnika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Mladena Graovca, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Sanje Grabovac, tajnice Udruženja obrtnika Slatina.