4. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - pun pogodak

petak, 05.05.2017. 10:27

VARAŽDIN - u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, 29. travnja održan je 4. Obrtnički ulični sajam na kojem su osim varaždinskih obrtnika sudjelovali i gosti iz Slavonije, Istre, Dalmacije, Ivanca, Ludbrega i Novog Marofa i Međimurske županije.

Gost izlagač 2017

Prekrasno vrijeme i bogat sadržaj izmamili su građane na varaždinske ulice i trgove. Nudilo se doista sve što rade vrijedne ruke obrtnika, od kulena, sira, tjestenine, vina, licitara, sadnica cvijeća, ukrasnih predmeta od keramike, suhog cvijeća, kožnih proizvoda, lepoglavske čipke........teško je sve pobrojati. Pedesetak štandova i više zanimljivih timova okupljenih oko starih ljepotana na četiri kotača iz Varaždinskog  Oldtimer kluba spremno su dočekali sugrađane, goste i posjetitelje  sajma.

Svirali su tamburaši, pjevao Varaždinski obrtnički glazbeni zbor, plesali "Potkalnički plemenitaši", puštala se Evergrin antologija hrvatske glazbe  putem  gramofona,  ........ jednom riječju grad je živio punim plućima toga dana, od ranog jutra do večernjih sati. 

izlagači 2017

Kako su obrtnici uvijek spremni djelovati  i u sklopu humanitarnih akcija, ovog puta uključuju se u akciju udruge Veliko srce malom srcu, prikupljanjem sredstava za kupnju 24 satnog Holter za odjel dječje kardiologije OB Varaždin.

sajam 1 2017

Na taj dan se i u Obrtničkom domu  održala svečana sjednica Udruženja hrvatskih obrtnika povodom 113 - te Obljetnice organiziranog obrtništva u Varaždinu i 110 – te obljetnice posvete obrtničkog barjaka, na kojoj je 50 obrtnika primilo priznaje za svoj dugogodišnji rad u obrtništvu.     

U dvorištu Obrtničkog doma sedam je ekipa kuhalo obrtnički gulaš, družili se aktivni obrtnici i penzioneri, evocirale uspomene. 

sajam 2017

Dan za pamćenje, kako su  rekli mnogi i ponovilo se što prije. Uz potporu Grada, bez koje to Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin  ne bi mogao organizirati, entuziaste volontere koji za cijeli događaj od ideje do realizacije, ne žale truda ni vremena,  možda do slijedećeg nećemo čekati cijelu godinu!