2. Bal obrtnika Splitsko-dalmatinske županije

utorak, 05.03.2019. 13:53

SOLIN - Hotel President bio je domaćin drugog po redu Bala obrtnika Splitsko-dalmatinske županije, održanog 02. ožujka. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec nazočio je ovoj svečanoj prigodi i sudjelovao u dodjeli nagrada.

Obrtništvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima višestoljetnu tradiciju i nezamjenjivu ulogu u gospodarstvu. U 2018. godini na njenom području djelovalo je više od 10500 obrtnika te su oni ti koji svojim trudom, marljivošću i zalaganjem čine skoro polovicu gospodarskih aktivnosti županije.

Na ovoj svečanoj večeri dodijeljena su priznanja najzaslužnijim obrtnicima. Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je Zahvalnice za doprinos poticanju rada obrtničkih asocijacija te postizanje značajnih rezultata u vođenju obrtništva Marinu Miši iz Trogira, Radovanu Kečkemetu iz Splita, Stipi Majiću iz Trogira, Mari Topić iz Kaštel Sućurca te Nikici Gilić-Kuko iz Graba. Predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Elida Marković uručila je Priznanja za doprinos u razvoju obrtništva te postizanje značajnih rezultata u poslovanju obrta Jadranki Jugović s otoka Brača, Ivanu Antiću iz Kaštel Novog, Zoranu Paštaru iz Splita te Danijeli Civadelić iz Trogira.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec uručio je najvažniju nagradu, Priznanje za životno djelo gospodinu Borisu Buriću – Geni, vlasniku obrta za izradu odjevnih predmeta „GENA“, za izniman dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva, postizanju izvrsnih rezultata u vođenju i poslovanju obrta te očuvanju obiteljske tradicije.

Nastavak tradicije očekuje se i dogodine, na 3. Balu obrtnika Splitsko-dalmatinske županije.