25. Osječki proljetni sajam i 19. Obrtnički sajam

utorak, 06.03.2018. 14:44

OSIJEK - 25. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM i 19. OBRTNIČKI SAJAM, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., a u suradnji sa  HGK Županijskom komorom Osijek te Obrtničkom komorom Osječko-baranjske županije, održao se od 2. do 4. ožujka.

Sajam je održan na 2000m² zatvorenog i 5000m² otvorenog izložbenog prostora.

Na sajmu je u okviru 19. OBRTNIČKOG SAJMA Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore  Osječko-baranjske županije nastupilo 23 obrtnika na 202m² te 10-ak obrtnika iz ostalih županija (Vukovarsko-srijemska, Međimurska županija). Na sajmu je sudjelovalo oko 180 izlagača.

Unatoč pravim zimskim uvjetima, brojni posjetitelji došli su na sajamski prostor Pampas u Osijeku u namjeri da posjete bogatu, zanimljivu i raznovrsnu sajamsku priredbu ovog proljetnog sajma  koja obuhvaća proizvodnju sjemenskog i sadnog materijala, ratarstvo, povrtlarstvo, ekološku poljoprivredu, hortikulturu, voćarstvo, šumarstvo, strojeve  i opremu za poljoprivredu i šumarstvo, stočarstvo, pčelarstvo, opremu za pčelarstvo, kemiju u poljoprivredi, prehrambene proizvode, trgovinu i naravno obrtništvo.

Sajamska priredba održana je pod pokroviteljstvom: Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije,  Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, HGK- županijske komore Osijek i Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.