23. VIROEXPO okupio više od 700 izlagača

ponedjeljak, 26.02.2018. 14:56

VIROVITICA - Od 23. do 25. veljače održan je 23. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO u Virovitici.

Sajam je unatoč lošim vremenskim prilikama okupio 723 izlagača iz 29 zemalja. Organizatori i pokrovitelji sajma bili su Virovitičko-podravska županija i njezina Turistička zajednica, Grad Virovitica, HGK-Županijska komora Virovitica i Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, glavni pokrovitelji Predsjednica RH i Vlada RH uz četiri ministarstva: Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma, a medijski pokrovitelji bili su Virovitički list, radio Virovitica i Plava televizija.

Sajam je svečano otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a u ime Hrvatske obrtničke komore i njezinog predsjednika Dragutina Ranogajca nazočne je pozdravio potpredsjednik Darko Knežević.

Plenković na sajmu

Zemlja partner sajma bila je Albanija, čiji gost je uz veleposlanika Ilira Meloa bio i nekadašnji predsjednik HOK-a Stjepan Šafran, sada u funkciji počasnog konzula Republike Albanije. Sisačko-moslavačka županija bila je županija partner, a Grad Zagreb sudjelovao je kao grad partner sajma.

Više od 130 domaćih obrta koji su izlagali organizirano putem POK-ova, JLS-a, udruga ili samostalno, na štandu OK VPŽ predstavili su se i: Krešimir Kostelac („FRUCTUS“ Orahovica), Krešimir Suton („PLEHAN“ Slatina), Sandra Jadek („SANDRINI KOLAČI“ Slatina), Jasna Zvonar („SLATKI SAN“ Pitomača) i Ivo Bilić („ZIDAR“ Slatina).

Za najuređeniji štand nagrade su dobili Sisačko-moslavačka županija, Podravka d.d. Koprivnica i Cvjećarski obrt „Amarilis“ Virovitica. 24.veljače sajam je posjetilo i Vijeće za Slavoniju, Baranju i Srijem, na čelu s premijerom Plenkovićem, koje je imalo radnu sjednicu u Virovitičko-podravskoj županiji.