20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

utorak, 07.11.2017. 12:58

KRIŽEVCI - 20. obrtnički i gospodarski sajam održava se u Križevcima od 10. do 12. studenog u sportskim dvoranama Osnovne škole „Ljudevit Modec“ i Gimnazije. Na sajmu nastupa 216 izlagača.

Izlagači izlažu na 1.700 m2 unutarnjeg i 2.500 m2 vanjskog izložbenog prostora.

Na sajmu izlaže 98 obrtnika, 43 tvrtki te 75 ostalih.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Partner sajma je Šibensko-kninska županija.

Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca.

Tema ovogodišnjeg sajma je „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“ te će se na tu temu održati i okrugli stol.

U sklopu sajma se održava prezentacija obrtničkih zanimanja u suradnji sa školama: Srednja strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“. Prezentiraju se zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar, a prezentaciju će posjetiti oko 650 učenika sedmih i osmih razreda.

Program Sajma bit će obilježen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnim razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima te  gastro-izložbama.

Osim navedenih, održat će se prezentacije obrtničkih zanimanja, radionice 3D printanja, 3D skeniranja, CN C glodanja i laserskog graviranja i rezanja te modna revija i revija frizura.

letak OGS.pdf 927,80 kB