16. Gastro Turopolja

ponedjeljak, 09.10.2017. 11:26

VELIKA GORICA - Već šesnaest godina zaredom u listopadu, Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata, a hranu izlažu i njihovi gosti, predstavljajući svoj kraj na ovoj  manifestaciji.

Ove godine održava se 16. Gastro Turopolja u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice, 15. listopada, u centru Velike Gorice na Trgu kralja Tomislava, koji će  i ove godine postati velika blagovaonica za tisuće građana koji će uživati u bogatoj eno - gastronomskoj ponudi: domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi. Za uživanje u  morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza. Najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pripremat će učenici  velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a lovački gulaš - lovačka društva. Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim jelima. Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Bogati program i sadržaji manifestacije, prodajna izložba jabuka,  suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, „Gorički dani meda“ Pčelarske udruge „Turopolje“, tamburaše, zabavni i drugi sadržaji koje pripremaju organizatori zasigurno će i ove godine oduševiti sve posjetitelje.