114.obljetnica organiziranog obrtništva u Varaždinu

petak, 04.05.2018. 15:10

VARAŽDIN - Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin obilježilo je 114-tu godišnjicu organiziranog obrtništva u gradu. Tim povodom održana je svečana sjednica Skupštine Udruženja na kojoj su dodijeljena priznanja članovima za dugogodišnji rad u obrtništvu.

Tim povodom 26 obrtnika primilo je priznanje za 20 godina rada, a njih 10 za 30 godina rada u obrtništvu. Boris Kos, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, primio je priznanje za 40 godina rada, dok su obrti "Auto servis Vukalović" te "Kociper Company" primili priznanje za 50 godina neprekidnog rada u obrtništvu. Predrag Vukalović je u riječima zahvale ispred svih obrtnika koji su primili priznanja naglasio kako ljubav prema poslu kojeg rade  pomaže obrtnicima da ustraju u svom radu, bez obzira na sve nedaće i probleme kroz koje prolaze.

UOV 2

Da je obrtništvo jedan od najvažnijih dijelova gospodarstva naglašavali su redom svi gosti govornici na svečanoj sjednici, među kojima su bili saborski zastupnici Anđelko Stričak te Robert Podolnjak, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednik županijske skupštine Alen Runac te predsjednik Gradskog vijeća  grada Varaždina Damir Habijan.  Zahvalivši svima na dolasku predsjednik Udruženja Boris Kos istaknuo je kako je ponosan na sve aktivnosti Udruženja koje se poduzimaju isključivo u interesu svih 

članova.

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz svoj je dan organiziralo i već tradicionalni "Obrtnički ulični sajam" koji se održao 28.04. na ulicama i trgovima grada i to po sedmi puta. Ponudu je predstavilo 46 izlagača članova Udruženja te gostiju iz Istre, Međimurja i Slavonije.

"Obrtnički ulični sajam" je odlična prilika za promociju obrtnika grada Varaždina, prezentaciju njihove ponude, ali i bogate povijesne baštine,  a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude Varaždina. Sajam je organiziran u suradnji sa Gradom Varaždinom te je i ovom prilikom bio besplatan za sve izlagače.