10. Sajam poslova

četvrtak, 06.04.2017. 14:37

SPLIT - U organizaciji Regionalnog ureda Split i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 4. travnja u prostorima Kongresnog centra „Poljud" (Lora) održan je 10. Sajam poslova, na kojem je sudjelovala i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.

"Sajam za 10" naziv je desetog po redu Sajma poslova u kojem je sudjelovalo više od 70 poslodavaca, s ciljem organizatora da budu zastupljeni poslodavci iz djelatnosti turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje, brodogradnje, prijevoza i trgovine, djelatnosti koje će utjecati i na brojno sezonsko zapošljavanje.

fotografija 2

Poslodavci su se posjetiteljima, koji su pristigli u velikom broju iz cijele županije, predstavili kroz promotivne materijale, multimedijske prezentacije te kroz osobni kontakt s posloprimcima.

Na Sajmu su sudjelovale i obrazovne institucije iz Splitsko-dalmatinske županije koje su predstavile svoje programe te demonstrirale znanja i vještine za koje educiraju zainteresirane, kao i predstavnici institucija, a među njima je i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije svim zainteresiranima pojašnjavala sve potrebno za otvaranje obrta, kao i za polaganje stručnih i majstorskih ispita koji su potrebni za otvaranje obrta.

Posebna pažnja posvećena je novom paketu Mjera aktivne politike zapošljavanja – „Od mjere do karijere".

Na upit „Kako prepoznati ključne karakteristike zaposlenika važnih za uspjeh poslovanja?" odgovorila je prezentacija / okrugli stol naziva „Procjena kompetencija i/ili potencijala radnika." „Speed date" – brzi razgovor s poslodavcima pružio je priliku nezaposlenim osobama za predstavljanje sebe i svog radnog potencijala. Radionice i vježbe bile su namijenjene  svim zainteresiranima s ciljem samoprocjene radnog potencijala i usavršavanja vještina neophodnih za traženje posla.