Vijesti iz komora i udruženja

ponedjeljak, 07.04.2008. 8:47   Vijesti iz komora i udruženja

Obrtnici Primorsko - goranske županije na prvom Sajmu poslova

RIJEKA - U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 4. travnja u Narodnom učilištu u Rijeci održan je Prvi sajam poslova. Na manifestaciji koja je imala za cilj susret ponude i potražnje radnih mjesta, zapaženo mjesto imali su i obrtnici predstavljeni nastupom Udruženja obrtnika Rijeka i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

više...

nedjelja, 06.04.2008. 14:11   Vijesti iz komora i udruženja

Odbor za strukovnu izobrazbu o upisima i praktičnoj nastavi

BJELOVAR - Glavne teme 4. sjednice Odbora za strukovnu izobrazbu Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije, održane u četvrtak, 3. travnja 2008. godine, bile su prijedlog upisa učenika u srednje strukovne škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za školsku godinu 2008./2009. i organizacija praktičnog dijela naukovanja učenika/naučnika.

više...

petak, 04.04.2008. 8:14   Vijesti iz komora i udruženja

U Rijeci otvoren obrtnički sajam "Hrvatski obrtnici turizmu - HOT 08"

RIJEKA - U Dvorani mladosti u Rijeci jučer su započele proljetne sajamske manifestacije među kojima je i 7. RIJEČKI SAJAM OBRTNIKA proizvođača za turizam – HOT 08, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

više...

petak, 04.04.2008. 8:10   Vijesti iz komora i udruženja

Ribari traže hitno rješavanje problema nedostupnosti plavog dizela

RIJEKA - Na danas održanoj sjednici Ceha ribara Obrtničke komore Primorsko-goranske županije donijeta je odluka de će se od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zahtijevati hitna intervencija na otklanjanju problema sa snabdijevanjem ribara Primorsko-goranske županije s plavim dizelom.

više...

četvrtak, 03.04.2008. 15:10   Vijesti iz komora i udruženja

Uspješan nastup Ličko-senjskih obrtnika u Rijeci

RIJEKA/GOSPIĆ - Na najbolji način ličko-senjski obrtnici predstavili su se brojnim Riječanima na 12. Riječkom i 7. obrtničkom sajmu na Trsatu. Malo tko je ostao ravnodušan pjesmom KUD-a iz Sinca, gastro ponudom Udruženja obrtnika Gospić i obrta Kristina iz Perušića, ali i proizvodima koji najbolje govore kako se nešto gospodarski mijenja u ovoj regiji.

više...

četvrtak, 03.04.2008. 15:07   Vijesti iz komora i udruženja

Seminar o HACCP-u nije razjasnio sve nejasnoće

KOPRIVNICA - Osmero obrtnika iz Udruženja obrtnika Koprivnica, tajnica Udruženja te dvije zaposlenice županijskog Zavoda za javno zdravstvo nazočili su u srijedu, 2. travnja 2008. godine, seminaru o HACCP koji je sa HOK-om organizirala Agencija za hranu. Svi su dobili priznanja o prisustvovanju seminaru.
Seminar je, posebice za one kojima je to prva infomacija, bio poučan, iako se od predstavnice Ministarstva zdravstva očekivalo više kvalitetnijih i točnih infomacija. Oko uvođenja sustava HACCP-a još uvijek postoje nedoumice i nejasnoće što nije dobro. Ugostitelji, pekari, mesari, ali i trgovci se nadaju da će sve nejasnoće uskoro biti razjašnjene.

više...

srijeda, 02.04.2008. 14:16   Vijesti iz komora i udruženja

Udruženje obrtnika Našice i Radio Našice obilježili emitiranje 100. emisije za obrtnike

NAŠICE - Na postaji Radio Našice danas je emitirana 100. emisija za obrtnike. Radio emisija za obrtnike prvi puta je emitirana 19. travnja 2004. godine, a do sada sudjelovalo je 120 obrtnika.

više...

srijeda, 02.04.2008. 11:11   Vijesti iz komora i udruženja

Poziv za donacije za obnovu Doma obrtnika

OSIJEK - "Snagom zajedništva odgovorimo nesreći", naziv je donatorske akcije koju je pokrenulo Udruženje obrtnika grada Osijeka, u cilju prikupljanja sredstava za završnu fazu obnove Doma obrtnika, izgorjelog u katastrofalnom požaru u kolovozu 2007. godine.

više...

srijeda, 02.04.2008. 9:52   Vijesti iz komora i udruženja

Udruženje obrtnika Hvar na Sajmu poslova u Splitu

HVAR / SPLIT - 1. travnja 2008. u Splitu je održan prvi Sajam poslova. Cilj sajma je bio okupiti na jednom mjestu sve relevantne poslodavce iz svih djelatnosti s područja naše Županije, kao i institucije koje se bave obrazovanjem i zapošljavanjem.

više...

utorak, 01.04.2008. 13:32   Vijesti iz komora i udruženja

Sekcija za održavanje motornih vozila o osiguravateljskim kućama

KOPRIVNICA - Sekcija za održavanje motornih vozila pri Udruženju obrtnika Koprivnica održala je u četvrtak, 27.ožujka 2008. godine svoju prvu ovogodišnju sjednicu, na kojoj je glavna tema bila nepovjerenje i nekorektan odnos nekih osiguravateljskih kuća prema tzv. malim i nepovlaštenim autoservisima kod izračuna potrebnih sati i materijala, odnosno normativa.

više...