Vijesti iz komora i udruženja

srijeda, 30.04.2008. 9:07   Vijesti iz komora i udruženja

Održana 5.sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka

RIJEKA - Članovi Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka 29. travnja održali su 5. sjednicu na kojoj su popunili svoje redove. Zbog odlaska u mirovinu, odjave obrta i smrti, Skupština je razriješila nekadašnje i imenovala nove članove, iz Sekcije proizvodnog obrta Arsena Knapića, iz Sekcije uslužnog obrta Miljenka Bunčića i iz Sekcije ugostitelja Sabrinu Sokolaj.

više...

utorak, 29.04.2008. 10:43   Vijesti iz komora i udruženja

Sekcija frizera i kozmetičara o aktualnostima struke

NAŠICE - Prva sjednica Sekcije frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Našice održana je 28. travnja. Na sjednici je bio nazočan i ravnatelj srednje škole Izidora Kršnjavog iz Našica. Tajnik udruženja obrtnika Našice i ravnatelj srednje škole upoznali su frizerke sa novim Pravilnikom o minimalnim uvjetima za ugovore o naukovanju te novom Pravilniku o postupku i načinu izdavanja dozvola (licenci) za izvođenje praktičnog dijela naukovanja.

više...

utorak, 29.04.2008. 10:35   Vijesti iz komora i udruženja

4. sjednica Skupštine OK Bjelovarsko-bilogorske županije

BJELOVAR - Na 4. sjednici Skupštine Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije, održanoj 28. travnja u Bjelovaru, osim brojnih obrtnika – delegata u komorskim tijelima (Skupština, Nadzorni odbor, Upravni odbor), sudjelovali su i predsjednik HOK-a Mato Topić i v.d. glavnog tajnika Vinko Anić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Karakaš, odgovorni predstavnici državnih institucija u županiji (Državni inspektorat, MF – Porezna uprava) te lokalne uprave i samouprave iz gradova na području županije, kao i predstavnici srodnih strukovnih organizacija i tvrtki. Skup su popratili i svi mediji koji djeluju na području županije.

više...

utorak, 29.04.2008. 10:24   Vijesti iz komora i udruženja

Skupština čazmanskih obrtnika

ČAZMA - Udruženje obrtnika Čazma održalo je u 25. travnja svoju 4. redovnu sjednicu Skupštine. Od 21 člana bilo je prisutno 13 članova Skupštine, a od pozvanih gostiju, nazočni su bili tajnik OK BBŽ Davorin Vezmarović, predsjednik OK BBŽ g. Josip Renić ispričao se, te je umjesto njega bio prisutan potpredsjednik OK BBŽ i dopisnik Obrtničkih novina iz Garešnice Goran Grgić i voditeljica Porezne ispostave u Čazmi Marija Hlebec.

više...

ponedjeljak, 28.04.2008. 13:51   Vijesti iz komora i udruženja

Uspješan nastup obrtnika Krapinsko - zagorske županije na 50. MOS-u

ZAGREB / KRAPINA - Na 50. Međunarodnom sajmu obrtništva (MOS) Zagreb, održanom od 22. do 26. travnja 2008. godine u Zagrebu pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore nastupali su i ove godine obrtnici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

više...

subota, 26.04.2008. 22:51   Vijesti iz komora i udruženja

Skupština Udruženja obrtnika Našice

NAŠICE - Udruženje obrtnika Našice održalo je u petak 25. travnja 2008. godine redovnu godišnju Skupštinu. Izvješće o radu Udruženja u 2007. godini Skupštini je podnio predsjednik Udruženja obrtnika Našice Zdenko Ocelić, a izvješće o obračunu proračuna Udruženja za 2007. godinu tajnik Udruženja Zoran Vitez.

više...

petak, 25.04.2008. 9:22   Vijesti iz komora i udruženja

Priznanja Grada Križevaca

KRIŽEVCI - Grad Križevci u povodu Dana grada Križevaca dodijelio je javna priznanja i nagrade. Svečanost se održala dana 24. travnja 2008. godine, a Udruženju obrtnika Križevci dodijeljena je Plaketa grada za razvoj obrtništva i očuvanje kulturne baštine na području Križevaca. Nagradu je preuzeo Predsjednik Udruženja Jadranko Gočin.

više...

četvrtak, 24.04.2008. 15:46   Vijesti iz komora i udruženja

Informativna sjednica za servisere klima uređaja

KOPRIVNICA - Dvanaestorica koprivničkih i ludbreških servisera klima, koji su prema članku 27. Uredbe o tvarima koje oštećuju ozonski sloj, odnosno prema Zakonu o zaštiti zraka (NN 178/2004) obveznici upisa u Registar Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređanja i graditeljstva, održali su informativnu sjednicu 16. travnja u Udruženju obrtnika Koprivnica.

više...

četvrtak, 24.04.2008. 14:08   Vijesti iz komora i udruženja

Ličani na Zagrebačkom velesajmu

GOSPIĆ/ZAGREB – Obrtnici Udruženja obrtnika Gospić, Novalja, Senj i Otočac okupljeni oko Područne obrtničke komore Ličko senjske županije nastupaju na 50. Zagrebačkom velesajmu.

više...

četvrtak, 24.04.2008. 13:08   Vijesti iz komora i udruženja

Pravog majstora uvijek će se cijeniti – i kroz plaću

RIJEKA - Posla ima i više nego se stigne napraviti. No, limara ne možete naći, a mladi ljudi uopće nisu zainteresirani za ovaj posao iako nakon dvije, tri godine rada kao naučnici uz malo volje i kreativnosti mogu postati samostalni majstori s plaćom od oko 10 tisuća kuna mjesečno, iskustvo je limara Željka Iličića. Tri godine radim samostalno, uopće se nisam oglašavao, a posla ima i više nego se stigne napraviti.

više...