Vijesti iz komora i udruženja

srijeda, 17.04.2019. 13:27   Vijesti iz komora i udruženja

Posjet sajmu u Gračanici

VIROVITICA - Jubilarni, 10. Međunarodni sajam GRAPOS EXPO održava se od 16. do 19. travnja u Gračanici, na 6000 m² zatvorenog i 4000 m² otvorenog prostora u poslovnoj zoni „Fering“. Sajam je okupio 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Austrije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švedske.

više...

srijeda, 17.04.2019. 10:06   Vijesti iz komora i udruženja

Prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja

SINJ – Na inicijativu Udruženja obrtnika Sinj, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Sinj organizirao je prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini, u vijećnici Grada Sinja.

više...

srijeda, 17.04.2019. 9:31   Vijesti iz komora i udruženja

Održan seminar za frizere u Udruženju obrtnika Rovinj

ROVINJ - U nedjelju, 14. travnja u Udruženju obrtnika Rovinj održan je najavljeni seminar za frizere u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj.  Seminar je vodila Mirjana Brtan, službeni L' Oreal artist koja je na modelima demonstrirala Balayage tehniku pramenova i Soft Haircut tehniku šišanja te je polaznicima podijelila niz korisnih savjeta za daljnji rad.

više...

srijeda, 17.04.2019. 9:24   Vijesti iz komora i udruženja

Novih 29 stipendista Obrtničke komore Međimurske županije

ČAKOVEC - Obrtnička komora Međimurske županije šesnaestu godinu za redom nastavlja s projektom stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja. U ponedjeljak, 15. travnja je 29 učenica i učenika, polaznika Gospodarske škole Čakovec, Srednje škole Prelog, Tehničke škole Čakovec i Elektrostrojarske škole Varaždin koji se školuju za zanimanja autoelektričar, automehaničar, bravar, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, keramičar, konobar, kuhar, obućar, slastičar, stolar, strojobravar, tokar i vodoinstalater potpisalo ugovore o stipendiranju.

više...

utorak, 16.04.2019. 14:16   Vijesti iz komora i udruženja

Dvodnevni tečaj higijenskog minimuma

ROVINJ - U Udruženju obrtnika, 08. i 09. travnja održan je dvodnevni tečaj higijenskog minimuma na kojem je sudjelovalo 50-ak osoba.

više...

utorak, 16.04.2019. 12:45   Vijesti iz komora i udruženja

Dan profesionalnog usmjeravanja učenika

KRAPINA - U petak, 12. travnja u Krapini je održan Dan profesionalnog usmjeravanja učenika. Događanje je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina s partnerima – Krapinsko-zagorskom županijom, Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, HGK-Županijskom komorom Krapina, Zagorskom razvojnom agencijom i Partnerskim vijećem za tržište rada županije.

više...

utorak, 16.04.2019. 11:06   Vijesti iz komora i udruženja

Obrtnici Koprivničko-križevačke županije nastupili na sajmu u Mostaru

KOPRIVNICA - Od 09. do 13. travnja na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, svoje proizvode predstavilo je 11 obrtnika raznih djelatnosti s područja Koprivničko-križevačke županije. Izlaganje za obrtnike bilo je besplatno, što se pokazalo kao odlična prilika za promociju obrtništva ovog kraja Hrvatske.

više...

ponedjeljak, 15.04.2019. 14:02   Vijesti iz komora i udruženja

Udruženje obrtnika Orahovica organiziralo Večer obrtnika

ORAHOVICA - U restoranu „Ružica grad“ u Orahovici, Udruženje obrtnika Orahovica 13. travnja organiziralo je 1. Večer obrtnika. Uz stotinjak obrtnika, prisutni su bili Ana-Marija Petin, gradonačelnica Orahovice, Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Zoran Horić, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Zdravko Šarić, predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica, Zlatko Šomođi, predsjednik Udruženja obrtnika Slatina te mnogi drugi.

više...

ponedjeljak, 15.04.2019. 13:50   Vijesti iz komora i udruženja

Učenici porečkih osnovnih škola posjetili obrtnike

POREČ - Udruženje obrtnika Poreč pokrenulo je inicijativu kojom se obrtnička zanimanja žele približiti učenicima. U četvrtak 11. travnja, u organizaciji Udruženja obrtnika i u dogovoru s ravnateljicama triju osnovnih škola s područja Poreča, organiziran je posjet učenika osmih razreda istaknutim obrtnicima porečkog područja.

više...

petak, 12.04.2019. 13:16   Vijesti iz komora i udruženja

Održani Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK - U sklopu projekta Taste Šibenik-Knin County, 08. travnja održani su Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije 2019. godine, koji su okupili pedesetak ugostitelja, vinara i uljara. Uz županiju, suorganizator manifestacije bila je i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

više...