Vijesti iz komora i udruženja

ponedjeljak, 22.01.2018. 13:47   Vijesti iz komora i udruženja

Održan 6. Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova Grada Mursko Središće

MURSKO SREDIŠĆE - S namjerom da pruže što kvalitetnije informacije o programima i planovima iz resora zapošljavanja, poduzetništva, gospodarstva, poljoprivrede te mogućih mjera za poticanja rasta i razvoja poduzetništva,  predstavnici Grada Mursko Središće na čelu s gradonačelnikom Draženom Srpakom  šestu su godinu za redom organizirali  Susret poduzetnika, gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova najsjevernijeg grada Republike Hrvatske.

više...

ponedjeljak, 22.01.2018. 9:22   Vijesti iz komora i udruženja

Pazinski cukerančić - nematerijalno kulturno dobro RH

PAZIN - Rješenjem Ministarstva kulture iz prosinca prošle godine UMIJEĆU PRIPREME TRADICIJSKE SLASTICE PAZINSKI CUKERANČIĆ dodijeljeno je svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra te je kao takvo uvršteno na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

više...

petak, 19.01.2018. 15:11   Vijesti iz komora i udruženja

Prijavite se na radionicu Biznis akademije

ZAGREB - Nakon što je 15. prosinca 2017. u Obrtničkoj komori Zagreb predstavljen projekt Biznis akademija, platforma za edukaciju obrtnika i poduzetnika o digitalizaciji poslovanja čiji je idejni začetnik i inicijator Tele2, a koja se provodi u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb uz medijsko pokroviteljstvo 24sata najavljena je prva radionica. Ona će održati 30. siječnja 2018. u Obrtničkoj komori Zagreb, u vremenu od 12 do 15.30 sati.

više...

utorak, 09.01.2018. 14:06   Vijesti iz komora i udruženja

Dimnjačari o korekciji cijena usluga

KOPRIVNICA - Dimnjačari, vlasnici dimnjačarskih koncesija za područje Grada Koprivnice, početkom 2018. godine održali su sjednicu na kojoj su dogovorili Prijedlog novog Cjenika dimnjačarskih usluga, koji se nadovezuje na Izmjene i dopune Odluke o dimnjačarskim poslovima koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Koprivnice krajem 2017. godine.

više...

petak, 29.12.2017. 11:58   Vijesti iz komora i udruženja

Uručena priznanja zaslužnim obrtnicima i obrtnicama

VIROVITICA - Pod predsjedanjem Zlatka Šomođija, potpredsjednika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, u prostoru Udruženja obrtnika u Virovitici 21. prosinca održana je redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, na kojoj su doneseni program rada i financijski plan za 2018.

više...

petak, 29.12.2017. 11:47   Vijesti iz komora i udruženja

Najveći porast broja zaposlenih u cijeloj Republici Hrvatskoj

PLETERNICA - U Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica održan je 3. tradicionalni Božićni domjenak za poduzetnike s područja Grada Pleternice. Svečanosti su prisustvovali brojni uglednici iz gospodarskog i javnog života Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.  

više...

četvrtak, 28.12.2017. 15:38   Vijesti iz komora i udruženja

Udruženje obrtnika Koprivnica proslavilo 50. obljetnicu

U utorak, 19. prosinca 2017. održana je 5. redovna sjednica Udruženja obrtnika Koprivnica. Svečanom djelu sjednice, povodom 50. obljetnice osnutka Udruženja, prisustvovali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać.

više...

četvrtak, 28.12.2017. 13:28   Vijesti iz komora i udruženja

Obrtnici podijelili preko tisuću porcija gulaša od divljači

Uoči Badnjaka, u Pješačkoj zoni u Požegi, gradonačelnik Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, zatim požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk, predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić i članovi njihovog Upravnog odbora i Skupštine, građanima dijelili gulaš od divljači koju su oni konzumirali na otvorenom prostoru pokraj Poslovnog centra.

više...

četvrtak, 21.12.2017. 15:23   Vijesti iz komora i udruženja

Udruženje organiziralo susret sa umirovljenim članovima

VARAŽDIN - Udruženje obrtnika Varaždin tradicionalno je i ove godine upriličilo Božićni domjenak za svoje umirovljene članove. U podrumu Obrtničkog doma, u dobrom raspoloženju i ugodnom druženju, okupilo se četrdesetak članica i članova.

više...

četvrtak, 21.12.2017. 15:13   Vijesti iz komora i udruženja

Snimanje edukativnog filma o ambasadoru naukovanja

BJELOVAR - Hrvatska obrtnička komora provodi projekt „Uključite se u europska partnerstva za naukovanje“ (EP4A) u  okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura. Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke.

više...