Vijesti iz komora i udruženja

utorak, 22.10.2019. 13:34   Vijesti iz komora i udruženja

Dubrovačka trpeza na Stradunu

DUBROVNIK - U organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Županije Dubrovačko-neretvanske, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatska gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika i Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik jučer se na Stradunu održao gastronomski događaj Dubrovačka trpeza.

više...

utorak, 22.10.2019. 13:28   Vijesti iz komora i udruženja

Sajam obrazovanja - stipendiranje deficitarnih obrtničkih zanimanja

ŠIBENIK - Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i ove je godine bila sudionik Sajma obrazovanja kojeg organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa Savjetom mladih Grada Šibenika i udrugom Mladi u EU. Sajam je bio održan u Sportsko dvorani na Baldekinu od  11 do 13 sati.

više...

utorak, 22.10.2019. 13:22   Vijesti iz komora i udruženja

Održan 15. Poduzetnički kafić - "Izazovi i prilike - od naukovanja do poduzetništva"

SPLIT - U Sklopu projekta  „Malom kavom do velikog posla“ koji provodi Grad Split u suradnji s HUP-om i UHY Savjetovanjem d.o.o., u Hotelu Park održan je 15. Poduzetnički kafić na temu „Izazovi i prilike – od naukovanja do poduzetništva“. 

više...

četvrtak, 17.10.2019. 11:11   Vijesti iz komora i udruženja

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina edukativna radionica za buduće kuhare

SLATINA - Povodom Svjetskog dana kuhara u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini održana je edukativna radionica za učenike koji se obrazuju za kuhare.

više...

srijeda, 16.10.2019. 15:06   Vijesti iz komora i udruženja

Krenulo prvo izdanje manifestacije "Tradizione a tavola: viècie riciète da màr"

ROVINJ - Ovaj jedinstveni event počiva na tradicionalnim jelima iz knjige "Recepti kuće o Batani" i predstavlja veliki doprinos nastojanjima da se mladi uključe u procese očuvanja nematerijalne kulturne baštine i da se kulinarska znanja, godinama njegovana unutar lokalnih obitelji, podijele sa zajednicama diljem svijeta kroz koncept pripreme rovinjskih recepata: „Kako je dela nono“, a „Kako dela unuk“.

više...

srijeda, 16.10.2019. 14:52   Vijesti iz komora i udruženja

Gastro Turopolja doživio svoju punoljetnost

VELIKA GORICA - 18. Gastro Turopolja - tradicionalna velikogorička gastro manifestacija koja predstavlja ugostiteljske objekte i njihovu ponudu, u organizaciji Udruženja obrtnika Velike Gorice – Ceh ugostitelja i Turističke zajednice Velike Gorice održana je 13. listopada.

više...

srijeda, 16.10.2019. 14:44   Vijesti iz komora i udruženja

OKKZŽ organizirala posjet sajmu kozmetike "DODIR PARIZA" u Beogradu

KRAPINA - Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ)  zahvaljujući sredstvima Krapinsko-zagorske županije te uz sufinanciranje samih članova/ica, 13. i 14. listopada, na inicijativu Ceha frizera OKKZŽ,  organizirala je posjet 34. Međunarodnom kongresu i sajmu kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja "DODIR PARIZA" u Beogradu.

više...

ponedjeljak, 14.10.2019. 9:38   Vijesti iz komora i udruženja

Seminar – radionica za izradu procjene rizika za frizerske salone

SINJ - Udruženje obrtnika Sinj u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava, a uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu, organizira radionicu za izradu procjene rizika za frizerske salone.

više...

petak, 11.10.2019. 12:53   Vijesti iz komora i udruženja

Ribari se sastali s predstavnicima Uprave za ribarstvo

SPLIT - Na inicijativu Ceha za morsko ribarstvo Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije 09. listopada po peti put se održao sastanak ribara s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede - Uprave za ribarstvo.

više...

petak, 11.10.2019. 10:10   Vijesti iz komora i udruženja

8. Interslast počinje u utorak

KRAPINA - Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije obavještava svoje članove o 8. Interslastu, međunarodnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

više...