Objave za medije

srijeda, 25.01.2017. 11:20   Objave za medije

Povoljniji krediti Zagrebačke banke za hrvatske obrtnike

Zagrebačka banka i Hrvatska obrtnička komora (HOK) potpisale su novi ugovor o poslovnoj suradnji kojim se hrvatskim obrtnicima i u 2017. godini omogućava povoljnije kreditiranje. 

više...

ponedjeljak, 12.12.2016. 11:48   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatski izvoznici potpisali Sporazum o suradnji

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Hrvatskim izvoznicima (HIZ), koji su 12. prosinca u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, HOK i HIZ su dogovorili programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu.

više...

utorak, 06.12.2016. 14:07   Objave za medije

Prijenos europskog zakonodavstva ključni je izazov u poslovanju obrtnika, malih i srednjih poduzetnika

U Hrvatskoj obrtničkoj komori održana je konferencija „Prijenos europskog zakonodavstva – ključni izazov u poslovanju“.Organizator konferencije je Grupa poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom (HOK).

više...

petak, 02.12.2016. 14:46   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora nezadovoljna izglasanim izmjenama Zakona o PDV-u

Hrvatska obrtnička komora (HOK), u ime svojih članova ugostitelja, izražava nezadovoljstvo činjenicom da je Hrvatski sabor danas većinom glasova izglasao Zakon o PDV-u, temeljem kojeg će se PDV u ugostiteljstvu povećati sa sadašnjih 13 posto na 25 posto.

više...

utorak, 29.11.2016. 15:05   Objave za medije

Održan 29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

U Splitu je 28. i 29. studenoga 2016. godine održan 29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, koji je okupio oko 400 sudionika. 

više...

ponedjeljak, 28.11.2016. 19:57   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora nije očekivala spontanu reakciju dijela ugostitelja

Hrvatska obrtnička komora (HOK), kao organizator 29. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, koji se održava u Splitu, nije očekivala spontanu reakciju  dijela ugostitelja koji su danas na kratko napustili Kongres, izražavajući time  nezadovoljstvo da teret porezne reforme pada samo na njihova pleća.

više...

srijeda, 16.11.2016. 15:25   Objave za medije

Završena 7. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom”

Po završetku 7. Međunarodne konferencije “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom” Hrvatska obrtnička komora (HOK) predlaže konkretne mjere i aktivnosti za razvoj sustava medijacije u Hrvatskoj u interesu gospodarstvenika.

više...

utorak, 15.11.2016. 12:36   Objave za medije

Alternativno rješavanje sporova: Potencijal u gospodarstvu, nedostaje iskorak prema građanima

Sedma Međunarodna konferencija „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ okupila je u Zagrebu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) brojne stručnjake iz Hrvatske i drugih europskih zemalja koji su 15. i 16. studenoga govorili o važnosti tog jeftinijeg, bržeg i učinkovitijeg oblika rješavanja sporova za zdravo i konkurentno poslovno okruženje.

više...

petak, 11.11.2016. 11:31   Objave za medije

Porezna reforma: Podržavamo rasterećenje obrtnika, ali ne i selektivnu stopu PDV-a u ugostiteljstvu

Hrvatska obrtnička komora podržala je poreznu reformu koju je Vlada RH jučer usvojila u dijelu u kojem izmjene poreznih zakona mogu doprinijeti rasterećenju obrtnika te povećanju konkurentnosti u poslovanju, no mora iskazati nezadovoljstvo činjenicom da nisu usvojene primjedbe kojima je cilj bio zaštititi interese obrtnika kao najmanjih gospodarskih subjekata, konkretno ugostitelja, ističe predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec.

više...

srijeda, 26.10.2016. 14:24   Objave za medije

HOK pokrenuo projekt Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships (Uključi se u Europska partnerstva za naukovanje)

Hrvatska obrtnička komora pokrenula je projekt Get involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships (Uključi se u Europska partnerstva za naukovanje), koji su na konferenciji za medije, održanoj danas u Zagrebu, predstavile voditeljica projekta Mirela Franović i stručnjakinja na projektu Mirela Lekić.

više...