Objave za medije

petak, 23.06.2017. 15:28   Objave za medije

Akademija povodom Dana HOK-a 30. lipnja

Svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore održat će se u petak, 30. lipnja, u hotelu Westin (Kristalna dvorana), s početkom u 12.00 sati.

više...

petak, 23.06.2017. 15:17   Objave za medije

HOK se ograđuje od napada taksi prijevoznika na novinara portala Index.hr

Hrvatska obrtnička komora ograđuje se od fizičkog napada na novinara portala Index.hr koji se dogodio 21. lipnja, kao i od uvreda upućenih predstavnicima medija od strane pojedinih taksi prijevoznika prisutnih na konferenciji za medije. 

više...

srijeda, 21.06.2017. 11:07   Objave za medije

HOK ponovo upozorio na nezakonit rad Uber Croatia i neprovođenje zakona

Povod današnje konferencije za medije održane ispred zgrade Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, je neprovođenje zakona po pitanju zabrane nezakonitog rada Uber Croatia i nezakonitog korištenja aplikacije Uber International Holding Nizozemska. 

više...

subota, 03.06.2017. 14:32   Objave za medije

Reagiranje na medijske objave o fiskalizaciji - Obrtnici nisu lopovi!

Hrvatska obrtnička komora (HOK) najoštrije osuđuje kršenje zakona, ali i tendencionost u medijskom izvješćivanju kakvim se nanosi šteta ugledu obrtnika i obrtništva u RH, zbog čega je HOK odmah reagirao prema medijima koji u napisima i prilozima o fiskalizaciji sve prekršitelje nazivaju obrtnicima.

više...

petak, 26.05.2017. 11:06   Objave za medije

Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

U Hrvatskoj obrtničkoj komori danas je potpisan Protokol  o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

više...

četvrtak, 25.05.2017. 16:20   Objave za medije

HOK i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve dogovorili su zajedničku suradnju u cilju povezivanja svojih članova i razmjene iskustava. 

više...

utorak, 23.05.2017. 14:54   Objave za medije

Fiskalizacija – pripremite se na vrijeme!

Od 1. srpnja 2017. svi obveznici fiskalizacije u prometu gotovinom (uključujući i paušalne porezne obveznike) trebaju izdavati račune putem naplatnih uređaja. U namjeri da svojim članovima pomogne da potrebnu opremu i programe za fiskalizaciju nabave po povoljnijim uvjetima, Hrvatska obrtnička komora sklopila je sporazume o suradnji s niže navedenim partnerima. 

više...

subota, 29.04.2017. 13:41   Objave za medije

Susret i Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara - uspješan spoj edukacije i demonstracije vještina i znanja

Dodjelom nagrada najuspješnijim frizerima i kozmetičarima, završen je Susret frizera i kozmetičara i Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara koji su 28. travnja održani na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) - Ceh frizera i kozmetičara.

više...

petak, 07.04.2017. 16:43   Objave za medije

Predsjednik HOK-a Ranogajec prenio ovlasti na potpredsjednika Pleška

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, zbog sudjelovanja u predizbornoj kampanji na lokalnim izborima, na današnjoj je sjednici Upravnog odbora HOK-a, temeljem Statuta, donio odluku o prijenosu svojih ovlasti na potpredsjednika HOK-a Davora Pleška od 10. travnja do 10. lipnja 2017.

više...

srijeda, 05.04.2017. 10:41   Objave za medije

HOK traži zaštitu najmanjih vjerovnika Agrokora

U cilju zaštite interesa obrtnika, kao mikro i malih poduzetnika, Hrvatska obrtnička komora (HOK) dostavila je 4. travnja Vladi RH primjedbe i prijedloge za izmjene i dopune Prijedloga Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH (tzv. Lex Todorić).

više...