Objave za medije

utorak, 26.09.2017. 13:05   Objave za medije

HOK otvara help-desk liniju za naukovanje

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt „Uključite se u europska partnerstva za naukovanje“ (EP4A) u  okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

više...

petak, 15.09.2017. 13:48   Objave za medije

22. Susret ribara u Rapcu

Tradicionalni, dvadeset i drugi po redu Susret ribara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održat će se u Rapcu, 05., 06. i 07. listopada 2017. godine (Hotel „Valamar Bellevue“ Rabac), pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Generalni pokrovitelj 22. Susreta ribara je tvrtka CRODUX, a domaćin Obrtnička komora Istarske županije. Medijski pokrovitelji su Radio Labin i Glas Istre.

više...

četvrtak, 07.09.2017. 13:55   Objave za medije

Predstavljanje Republike Hrvatske na 50. izdanju sajma MOS u Celju

Jubilarno 50. izdanje Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva – MOS, koji se održava u Celju, najavljeno je dvjema press konferencijama koje su održane u Sloveniji i Hrvatskoj.

više...

četvrtak, 10.08.2017. 13:18   Objave za medije

Sporna odredba Zakona o računovodstvu dodatno će opteretiti obrtnike i uzrokovati rast cijena usluga i drugim poduzetnicima na tržištu

Hrvatska obrtnička komora (HOK) krajem srpnja uputila je prijedlog Ministarstvu financija i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, tražeći ukidanje odredbe Zakona o računovodstvu koja se odnosi na obvezu licenciranja računovođa.

više...

srijeda, 02.08.2017. 17:24   Objave za medije

HOK osuđuje nasilje i poziva institucije da omoguće ravnopravan status svih sudionika na tržištu putničkog prijevoza

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora ne podržava ulične reakcije koje otežavaju svakodnevno kretanje građana, ali će se nastaviti zalagati za neselektivnu i dosljednu provedbu važećih Zakona Republike Hrvatske.

više...

ponedjeljak, 24.07.2017. 13:46   Objave za medije

CRODUX i HOK: povoljnija nabava naftnih derivata i plina

CRODUX nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskom obrtničkom komorom u projektu Zajednička nabava HOK ZNA, koja omogućava svim obrtnicima povoljniju nabavu naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina (UNP).

više...

četvrtak, 13.07.2017. 14:55   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora i Poliklinika Medikol potpisali sporazum o suradnji

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Poliklinikom Medikol i Ustanovom za zdravstvenu skrb Medikol koji su 13. srpnja u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, ravnateljica Poliklinike Medikol Ivanka Trstenjak - Rajković  te ravnateljica Ustanove za zdravstvenu skrb Medikol Irijana Rajković, u projektu HOK Zajedničke nabave osiguravaju se posebni uvjeti za korištenje zdravstvenih usluga za članove HOK-a.

više...

srijeda, 12.07.2017. 12:34   Objave za medije

HOK: Primanja obrtnika treba zaštititi jednako kao i plaće radnika

Hrvatska obrtnička komora uputila je Vladi, klubovima zastupnika i Ministarstvu pravosuđa prijedloge amandmana na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona kako bi se, prije svega, zaštitio položaj obrtnika u procesu provedbe ovrhe. Riječ je o zakonu koji je već godinama nepovoljan za obrtnike te ih dovodi u neravnopravan položaj u usporedbi s ostalim fizičkim osobama, a prihvaćanjem prijedloga HOK-a obrtnicima bi se konačno omogućio ravnopravan radni status.

više...

petak, 23.06.2017. 15:28   Objave za medije

Akademija povodom Dana HOK-a 30. lipnja

Svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore održat će se u petak, 30. lipnja, u hotelu Westin (Kristalna dvorana), s početkom u 12.00 sati.

više...

petak, 23.06.2017. 15:17   Objave za medije

HOK se ograđuje od napada taksi prijevoznika na novinara portala Index.hr

Hrvatska obrtnička komora ograđuje se od fizičkog napada na novinara portala Index.hr koji se dogodio 21. lipnja, kao i od uvreda upućenih predstavnicima medija od strane pojedinih taksi prijevoznika prisutnih na konferenciji za medije. 

više...