Svečano otvorenje 50. Sajma u Celju

srijeda, 13.09.2017. 15:55

Jučer je otvoren jubilarni 50. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju - MOS 2017. Svečanom otvorenju prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske dr. sc. Martina Dalić, ministar turizma Republike Hrvatske Gari Capelli, predsjednik Hrvatske Obrtničke komore Dragutin Ranogajec i brojni drugi visoki dužnosnici i dužnosnice iz Republike Hrvatske, Republike Slovenije i cijele regije.

Posebno je svečano bilo pri otvaranju hrvatskoga paviljona u čijem je prostoru pripremljena izložba 50 izlagača i to Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Paviljon je rezanjem vrpce otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske dr.sc. Martina Dalić, koju je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec proveo kroz paviljon predstavljajući hrvatske gospodarstvenike i obrtnike. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta obišla je sve štandove hrvatskoga paviljona i pohvalila organizaciju i sadržaj hrvatske izložbe.

U okviru sajma organiziran je i Slovensko-hrvatski poslovni forum na kojem se uz potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske dr.sc. Martinu Dalić prisutnima obratio i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, iskazavši posebno zadovoljstvo hrvatsko-slovenskom suradnjom i suorganizacijom na ovom Sajmu, kao i poduzetništvu i obrtu općenito.  

licit

Hrvatska obrtnička komora pripremila je nastup 21 izlagača i to: Radiona za izradu zupčastih i pružnih prijenosa HABUŠ, SPONA-Proizvodni obrt, ROTO KRUNA d.o.o, MP METALOPLAST, Lamela- strojobravarski obrt, ZZR DUNI ljevaonica obojenih metala, SLAVONICA stolarski obrt, OBRTNIČKA KOMORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE, OBRTNIČKA KOMORA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE, PILANA IVANDOL, VEDRIŠ d.o.o., ALPHA METAL obrt za obradu metala, SANDUKAR- drvna galanterija i pilana, Domus-trade, Obrt za usluge i proizvodnju „Nirvana-Art“, Unito, obrt za izradu predmeta i suvenira od kamena, Bačvarska i kačarska radnja Petek, Lipovac-metal d.o.o., EURO-JANKOVIĆ proizvodnja i trgovina drvom- izdvojeni pogon „Kuća dida Tunje“, NASHE, Silvan obrt za proizvodnju prirodne kozmetike.

50. izdanje Međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva u Celju MOS održava se od 12. do 17. rujna, u sklopu kojega će se predstaviti 1478 izlagača iz 30 zemalja.

Logo 3