Povoljnije školarine na Effectusu za obrtnike, zaposlenike i članove obitelji

četvrtak, 16.10.2014. 12:55

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec i dekanica Visokog učilišta Effectus  - Visoke škole za financije i pravo iz Zagreba dr.sc. Mira Lenardić, potpisali su 16. listopada 2014. godine novi Sporazum o poslovnoj suradnji.

Polazeći od zajedničkih interesa te područja suradnje utvrđenih Sporazumom o poslovnoj suradnji kojeg su sklopili u srpnju ove godine, HOK i Effectus odlučili su, u cilju poticanja obrazovanja i nastavka obrazovanja, ovim Sporazumom utvrditi poseban način poslovne suradnje, a za dobrobit svojih članova, zaposlenika i društva u cjelini.

Sporazumom se omogućuje obrtnicima, članovima Hrvatske obrtničke komore (HOK) i zaposlenicima HOK-a te članovima njihovih užih obitelji upis na akreditirane obrazovne programe Effectusa, a pod uvjetima koji su financijski značajno povoljniji u odnosu na uobičajene.

DSCF8945

Sporazum omogućuje upis na preddiplomski stručni studij Financije i pravo, specijalistički diplomski stručni studij Menadžment financija, eventualni nastavak ranije započetog pa prekinutog (nedovršenog) studiranja na drugim studijima; upis na treću (razlikovnu) godinu studija (radi stjecanja 180 ECTS) kandidata koji su prema starim propisima stekli stručne nazive završetkom stručnih dodiplomskih studija u trajanju kraćem od tri godine i stekli „višu stručnu spremu“ (VŠS, VI/I), kao i na program usavršavanja za poslove Porezni specijalist.

„Ulaganje u cjeloživotno učenje danas je imperativ. Zbog toga smo zadovoljni što je na inicijativu gospodarstvenika pokrenut ovaj studij, koji omogućuje stjecanje temeljnih znanja iz područja financija i prava. Posebno je važna činjenica da je program temeljen na praktičnim znanjima,koja su ključna za uspješnost poslovanja.", naglasio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

„EFFECTUS i HOK zajednički su prepoznali značenje ulaganja u obrazovanje, pri čemu nam je posebno drago da su upravo EFFECTUS-ovi studijski programi takvi da omogućuju stjecanje i pravnih i ekonomskih znanja, koja predstavljaju ključna znanja za uspješno poslovanje svakog obrtnika.“, istaknula je dekanica Visoke škole za financije i pravo - Effectus, dr.sc. Mira Lenardić.