Snimljeni filmovi o ambasadorima naukovanja

srijeda, 25.04.2018. 14:11

Osim izgradnje partnerstva između ključnih dionika u području strukovnog obrazovanja, drugi je glavni rezultat projekta Erasmus + KA3 Uključite se u europska partnerstva za naukovanje, povećanje svijesti o koristima naukovanja među obrtima, malim i srednjim poduzećima putem ciljane promotivne kampanje.

U tu svrhu, stručni suradnici za obrazovanje iz područnih obrtničkih komora vodili su intervjue s obrtnicima i poduzetnicima iz svog područja, a Hrvatska obrtnička komora na temelju tih intervjua odabrala je 9 ambasadora naukovanja o kojima su snimljeni edukativni filmovi.

Ambasadori naukovanja su majstori stručni učitelji koji imaju iskustvo s naukovanjem, a njihova je zadaća da približe naukovanje ostalim obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima koji još uvijek s tim nemaju iskustva. Ambasadori naukovanja svojim primjerom trebaju pokazati koje su koristi naukovanja i zašto se i ostali obrtnici, mali i srednji poduzetnici trebaju aktivno uključiti u proces obrazovanja.

Kroz intervjue i snimanje filmova, ambasadori naukovanja objasnili su koja je njihova motivacija za uključivanje u naukovanje, kako vide svoju ulogu u tom procesu, što očekuju od naučnika, koje su prednosti naukovanja te zašto misle da se i ostali obrtnici i poduzetnici trebaju aktivno uključiti u provedbu izobrazbe.

Filmovi se objavljuju u periodu od travnja do rujna 2018., a dostupni su na Youtube kanalu projekta EP4A (https://goo.gl/x5zd9p) te na EP4A Facebook stranici (https://www.facebook.com/supportapprenticeships/).

EP4A logo
eu_flag_co_funded_pos_[rgb]_left