U HOK-u održan sastanak s predstavnicima „Jadranskog sajma“ iz Budve

petak, 12.01.2018. 11:07

Predstavnici HOK-a i „Jadranskog sajma“ iz Budve, 9. siječnja održali su radni sastanak u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Izvršni direktor „Jadranskog sajma“ Budva Rajko Bujković, u pratnji mr.sc. Branka Pavlovića, predstavio je sajamske priredbe sajma u Budvi za 2018. godinu.

Predstavnike sajma Budva primila je savjetnica predsjednika HOK-a Sanja Želinski-Matunec te upoznala goste sa radom Komore, a naročito u području promocije članova Komore u inozemstvu s ciljem internacionalizacije njihova poslovanja na inozemnim tržištima.

Bujković je predstavio plan izložbi „Jadranskog sajma“ s naglaskom na dugogodišnje postojanje ove sajamske organizacije, koja će u 2018. godini obilježiti 50. jubilej, u jesenskom terminu sajamskih priredbi na koje su pozvani i hrvatski obrtnici i poduzetnici.

IMG_20180109_114732

Jadranski sajam Budva organizira u 2018. godini 15 specijaliziranih sajamskih manifestacija, kao i velik broj poslovnih susreta, prezentacija, predavanja i okruglih stolova. Na web stranici sajma www.adriafair.co.me objavljen je popis svih sajamskih manifestacija sajma za ovu godinu.

Uz teme vezane uz sajmove i internacionalizaciju poslovanja obrtnika i poduzetnika, razgovaralo se i o drugim oblicima suradnje gospodarstvenika Hrvatske i Crne Gore, posebno na području edukacije i obrazovanja stručnih kadrova koji kronično nedostaju poduzetnicima dviju država zbog konstantnog odljeva kvalificirane radne snage na zapadna tržišta.

Dogovoreno je kontinuirano informiranje članova Hrvatske obrtničke komore o ponudi sajmova u Budvi, a razgovaralo se i o mogućim zajedničkim projektima i na ostalim poljima gospodarstva u koje bi, uz Hrvatsku obrtničku komoru i „Jadranski sajam“, bili uključeni i Privredna komora Crne Gore i Zanatska komora Crne Gore.