Obrtnici izlažu na Ambienti

petak, 07.10.2016. 12:52

Na Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA 2016 od 13. do 16. listopada 2016. godine u Zagrebu, ove godine nastupaju hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na izlagačkoj površini od 100 m2 u paviljonu 11A, štandovi broj 15 i 16, uz financijsku potporu Hrvatske obrtničke komore nastupit će 9 izlagača, od kojih većina nastupa prvi put.

Zagrebački velesajam (ZV) ostvaruje zaokret u poslovanju usmjeren prema redizajnu sajamske aktivnosti usklađene sa zahtjevima i potrebama nacionalnog gospodarstva. Uz vlasničku, institucionalnu i partnersku podršku: grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Turističke zajednice Grada Zagreba te svih sastavnica Zagrebačkog holdinga, ZV promiče svoju zadaću poslovne i društvene komunikacije Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Ciljevi AMBIENTE su poticanje tržišnog interesa i daljnjeg rasta proizvodnje, izvoza i sveukupnih aktivnosti ove industrijske grane u RH, promocija domaćih noviteta, dizajnerskih rješenja i drugih potencijala domaće industrije finalnih proizvoda od drva, prezentacija i uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja u proizvodni proces u drvnoj industriji te stvaranje jedinstvene platforme za povezivanje znanosti, proizvodnje i trgovine usmjerene na održivi rast ovog sektora u RH.

Izložbeni program AMBIENTE obuhvaća namještaj svih vrsta, dizajnerska rješenja, prototipove, proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje stambenog prostora, kućanske električne aparate, energetski održive i učinkovite proizvode, opremu i materijale za uređenje i opremanje prostora, strojeve, alate i repromaterijali za drvno - prerađivačku industriju te usluge povezanih industrija.

Izlagači HOK-a:

Stolarski obrt Vladimir Jesih iz Bestovja kao glavnu djelatnost ističe proizvodnju namještaja, odnosno izrada namještaja po mjeri većinom na području Zagreba. Izvode kompletan projekt pri opremanju poslovnih prostora, lokala, restorana i sl. Program proizvodnje sastoji se od izrade svih vrsta namještaja po mjeri znači od dnevnih boravaka, spavaćih soba, kupaonica, kuhinja itd. Nude i izradu ormara, stolova ili polica, potpuno po mjeri i želji kupca. Bave se i izradom drvene građevne stolarije kao što su vrata, prozori, stepenice i štokovi. Na sajmu će se predstaviti paletom drvene stolarije i drvenih lampi.

MERANIA obrt za proizvodnju keramičkih proizvoda iz Krapana, od male lončarske radionice koja je nastala 1993. godine, upornim usavršavanjem i predanim radom prerasla je u obiteljsku manufakturu keramike. Danas stvaraju vrhunsku keramičku rasvjetu, rustikalnu rasvjetu, rasvjetu na kovanim elementima, posuđe za profesionalnu i domaćinsku uporabu i druge predmete od keramike za unutarnje uređenje i opremanje prostora. Proizvodi su inspirirani tradicionalnim formama i dekoracijama vodeći računa o umjetničkoj vrijednosti svakog komada. Izlažu keramičke proizvode.

TAM TAM  iz Rokovaca predstavlja se unikatnim drvenim igračkama za  djecu sa posebnim potrebama.

STOLARIJA VERDI obrt za stolarsku djelatnost iz Vivodine je tim od 10 ljudi, od kojih su petorica Majstor stolar, predani da ispune svaku želju kupca. Nude proizvod vrhunske kvalitete materijala i izrade te modernog i dopadljivog dizajna, besplatnu izmjeru, ponudu i savjet. Nakon izrade vrše i dostavu te ugradnju odabranog namještaja. U svom asortimanu nude kuhinje, spavaće i dnevne soba, vrata, blagovaone, uredski namještaj, namještaj za hotele, restorane i sakralne objekte. Sav namještaj radi se prema mjerama i željama klijenata. Izrađuju se proizvodi  od svih vrsta drveta kao što su hrast, trešnja, orah, bukva, ariš, javor, jasen, kruška. Osim prirodnog drveta, izrađuju namještaj i od modernih pločastih materijala poput furniranih iverica, furniranih panel ploča, furniranog MDF-a, MDF-a u svim bojama po RAL-ovoj ton karti. Vrše više načina obrade drva: rustikalno obrađen namještaj, klasično obrađen namještaj, moderna obrađen namještaj te nude završno lakiranje uljem, poliuretanskim i vodenim lakovima u visokom sjaju ili mat izvedbi. Postoji mogućnost ugradnje ručno kovanog okova koji se odlično slaže sa pjeskarenim namještajem. Na sajmu se predstavljaju raznim drvenim namještajem.

PILANA IVANDOL iz nastala je ranih 90-tih godina, a bave se preradom drveta, proizvodnjom parketa i drvenih elemenata sve do kraja stoljeća. Godine 2005. obiteljsku tradiciju i ljubav prema preradi drveta nastavili su mlađi naraštaji koji su uz pomoć kapitala svoga oca nastavili posao i tako postali nasljednicima  pilane. Pilana Ivandol nalazi se nedaleko od grada Požege, Valis Auree koja je okružena hrastom. On je glavna sirovina koju suše u vlastitoj sušari. Naposljetku od hrasta stvaraju stolove, klupe, stolice, vrtne garniture,  šankove za kleti, vikendice, terasne prostore, opremu za ugostiteljstvo te ostale prirodne ambijente u koje se ovi proizvodi uklapaju Imaju i vlastitu sušaru za sušenje sirovog drveta kao i vlastitu lakirnicu. Proizvodi i usluge koje nude jesu izrada vrtnih garnitura, masovnih hrastovih stolova i klupa s naslonom ili bez, izrada kreveta, noćnih ormarića, kuhinjskih stolova, stolica, izrada masivnih ormara, izrada masivnih hrastovih vrata, izrada po narudžbi, po određenoj dužini, širini i visini, garniture po želji kupca. Na sajmu izlažu namještaj.

MASLINJAK iz Murtera bavi se izradom mreža za razne namjene. U ponudi su mreže za zaštitu unutarnjih i vanjskih sportskih terena, mreže za nogometne golove, za rukometne golove, mini golove ili hokej, vaterpolo, a izrađene su iz polietilena, poliamida, polipropilena ili poliestera, strojne su izrade ili ručno pletene. Dio ponude su i mreže za ribarstvo; mreže stajaćice i potegače za morski i slatkovodni ribolov. Na sajmu izlaže uzorke svih vrsta mreža.    

STOLARIJA BEKIĆ iz Sesveta Ispunjava želje klijenata stvarajući originalnu ručno izvedenu stolariju i interijere sa prema točnim specifikacijama. Po želji klijenata drvo kombiniraju više vrsta materijala, u rasponu od stakla, kože, keroka, do tkanina za namještaj te nude ručno oslikavanje dijelova namještaja u izvedbi akademskih slikara. Kao obiteljski obrt na tržištu uspješno posluje od svojega osnutka 1973. g.  Izrađuju namještaj (ormari, kuhinje,  blagovaonice, kupaonski namještaj, spavaće sobe, biblioteke), ulazna i sobna vrata te prozore,  hidrometeorološke kućice, specijalizirani program (stubišta, nadstrešnice, sjenice, ograde), drvenu galanteriju i poklon program (ogledala, okviri za slike, podmetači za čaše, držači olovaka, postamenti za umjetničke radove).

STOLARIJA BOŽIĆ-HALUŽAN iz Zagreba bavi se proizvodnjom i ugradnjom građevinske stolarije i elemenata od 1995. godine. Na sajmu predstavlja paletu namještaja i vrata.

BIOPRODUCT iz Zagreb dugi niz godina nudi novi pristup i rješenja za svakodnevni odmor, relaksaciju, prepoznavanje vlastitih potreba i mogućnosti za korištenje proizvoda vodećih europskih proizvođača, namijenjenih očuvanju zdravlja. Proizvode kreiraju u suradnji sa europskim partnerima, koji svojom kvalitetom i tradicijom proizvodnje garantiraju da će u na tržište doći samo ono najbolje. Djeluju na području Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Na sajmu izlaže fotelje i masažne fotelje.