Projekt Master5 - održan drugi okrugli stol u Hrvatskoj

petak, 30.11.2018. 14:50

U sklopu Erasmus+ KA3 projekta Master5, čiji je cilj izrada i provedba modela majstorske škole koji se temelji na učenju na radu i tako omogućuje usklađivanje s potrebama tržišta rada, 29. studenog održan je drugi okrugli stol na kojemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, obrtnici i članovi ispitnih komisija za majstorske ispite te predstavnici Hrvatske obrtničke komore i Obrtničkog učilišta, koji su organizatori okruglog stola.

Danijel Đekić iz Obrtničkog učilišta predstavio je projektne aktivnosti koje su provedene od prvog okruglog stola koji je održan u svibnju 2018. Na drugom okruglom stolu predstavljane su preporuke za osnivanje majstorske škole koje su formulirane na temelju zaključaka s prvog okruglog stola, kao i zajedničkog okruglog stola koji je održan u Novom Sadu u listopadu 2018.

Svi sudionici su diskutirali o predloženim preporukama te dogovorili daljnje korake u osnivanju majstorske škole. Osim okruglog stola, održani su i sastanci radnih skupina za zakonodavni okvir i obrazovni okvir, na kojima se dodatno diskutiralo o specifičnoj problematici.

eu_flag_co_funded_pos_rgb_right
logotip