Predstavnici Privredne komore Vojvodine na radnom sastanku u HOK-u

utorak, 18.12.2018. 16:00

Na poziv HOK-a radnom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komori i hrvatskim obrtnicima prisustvovali su predstavnici Privredne komore Vojvodine. Na sastanku koji se održao 18. prosinca 2018. godine, delegacije su dogovarale suradnju u svrhu promocije poduzetnika dviju susjednih država.

U delegaciji Privredne komore Vojvodine bili su gospodin Milan Stojanov, predstojnik Ureda predsjednika Privredne komore Vojvodine i gospodin Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije pri Privrednoj komori Vojvodine, koji su predstavnicima HOK-a i okupljenim obrtnicima, prezentirali načine poslovanja na tržištu Vojvodine i Srbije. Također, prezentirali su rad i usluge koje Privredna komora Vojvodine pruža svojim članovima i ponudili pomoć hrvatskim obrtnicima i institucijama vezano uz poslovanje na tržištu susjedne države.

Ispred Hrvatske obrtničke komore goste iz Vojvodine primili su predstavnici Hrvatske obrtničke komore na čelu s gospodinom Damirom Židanićem, potpredsjednikom Hrvatske obrtničke komore i gospođom Sanjom Želinski-Matunec, savjetnicom predsjednika Hrvatske obrtničke komore. Gosti iz Vojvodine upoznati su s pravnim okvirom i regulacijom rada obrtništva u Hrvatskoj, prezentirane su usluge za članove Hrvatske obrtničke komore i predloženi su modaliteti nastavka suradnje dviju obrtničkih i poduzetničkih institucija.

Vojvodina

Kako je na sastanku istaknuto, Hrvatska obrtnička komora niz godina organizira nastupe hrvatskih obrtnika na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i aktivno se uključuje u promociju hrvatskog obrtništva na tržištu Republike Srbije. Sastanak u Zagrebu donio je i nove prijedloge buduće poslovne suradnje dviju institucija na poljima poslovnog informiranja članova Komora te na promociji rada članova na međunarodnim sajmovima. Predložen je i nastavak suradnje poslovnog povezivanja obrtnika i poduzetnika zemalja i dogovoreno da se pripremi i potpiše sporazum o poslovnoj suradnji Privredne komore Vojvodine i Hrvatske obrtničke komore, kojim bi se objedinili svi budući i planirani oblici suradnje na promicanju interesa članova.

Nakon održanog sastanka članovi delegacije obišli su nekoliko tradicijskih obrta koji kvalitetom svojih proizvoda te dizajnom i tradicijom u najboljem svjetlu prezentiraju hrvatsko obrtništvo. Tako su gosti upoznati s ponudom obrta „Kišobrani Cerovečki“, obrta „Modni salon Jurić“ i obrta „Etno butik Mara“.

loga_large1