Poziv na edukaciju o propisima iz područja prava potrošača

ponedjeljak, 05.03.2018. 13:01

Hrvatska obrtnička komora zajedno s područnim obrtničkim komorama sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača. Događanje se organizira u okviru Tjedna prava potrošača, u kojeg se uključilo šest gradova, a središnje događanje će se održati u Zagrebu, 15.ožujka od 12:00 do 18:00 sati, u atriju Muzeja Mimara.

Glavni organizator ovog događanja je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH koje u suradnji s drugim dionicima organizira brojne edukativne i informativne aktivnosti koje će se odvijati tijekom Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj na regionalnoj i središnjoj razini.

Događanje uključuje edukaciju za gospodarstvenike o obvezama i pravima iz područja potrošačkog prava u jutarnjim satima i informiranje građana o njihovim potrošačkim pravima u popodnevnim satima.  

 

Na edukaciji će se sudionici moći upoznati sa zakonskim obvezama i pravima iz područja prava potrošača kod kojih izdvajamo:

-  Internet trgovinu, telekomunikacijske usluge te druge javne usluge

-   ključne odredbe važećih propisa

-   prava i obveze prilikom sklapanja potrošačkih ugovora na daljinu (putem Interneta, telefona) i u poslovnim prostorima

-   označavanje proizvoda (hrana, tehnički proizvodi i sl. =

-   isticanje maloprodajne cijene i odgovornosti za materijalne nedostatke, jamstvo

-   obveze pružatelja javnih usluga i druge zanimljive teme

 

Ukazat će se i na prednosti sustava za alternativno rješavanje potrošačkih sporova u RH i EU, kako bi moguće sporove s potrošačima riješili brzo, učinkovito i uz najmanji trošak.

 

Događanja se održavaju u sljedećim gradovima:

 

  • Čakovec, 8. ožujka (10:00 – 13:45, Zgrada Scheier, Matice hrvatske 1)
  • Slavonski Brod, 9. ožujka (10:00 – 13:30, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Slavonski Brod, Matije Mesića 9)
  • Vinkovci, 10. ožujka (10:00 – 13:00, Velika županijska vijećnica, Glagoljaška 27)
  • Pula, 12. ožujka (10:00-13:00, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Carrarina 5)
  • Zadar 13. ožujka (10:00-13:00, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar, Špire Brusine 16)
  • Dubrovnik 14. ožujka (10:00-13:00, Hotel Kompas, Ul. Kardinala Stepinca 21).

 

Program događanja, lokacije i web obrazac za prijavu za edukaciju potražite na linku: https://www.mingo.hr/page/tjedan-prava-potrosaca