Održana 22. sjednica Upravnoga odbora HOK-a u Vukovaru

ponedjeljak, 02.10.2017. 10:45

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore održao je svoju 22. sjednicu u Vukovaru, kako bi se dala podrška manifestaciji „Dani obrtništva u Vukovaru” te udruženjima obrtnika iz cijele Hrvatske koji su na Trgu dr. Franje Tuđmana sudjelovali u pripremi i dijeljenju tradicijskih specijaliteta građankama i građanima Vukovara.   

U petak, 29. rujna, održana je 22. sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore. Predsjedniku Hrvatske obrtničke komore, Dragutinu Ranogajcu i članovima i članicama Upravnoga odbora dobrodošlicu su poželjeli zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju grada Vukovara Marijana Grubišić. Oni su prije samog radnog dijela sjednice predsjednika Ranogajca i prisutne članove i članice izvijestili o trendovima, kao i poticajima u obrtništvu na razini grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Pročelnica Grubišić navela je mjere koje Grad Vukovar poduzima u cilju osnaživanja lokalnog poduzetništva i obrtništva.

vukovar 2

U subotu je predsjednik Ranogajec s predsjednikom Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije Tomičićem i predsjednikom Udruženja obrtnika grada Vukovara Zovkom te članovima i članicama Upravnoga odbora položio vijenac i zapalio svijeće na Središnjem križu u Vukovaru u čast svim poginulim braniteljima za slobodu Republike Hrvatske u listopadu 1998. godine.

Nakon toga je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, obišao štandove na trgu na kojima su članovi i članice udruženja obrtnika iz svih dijelova Hrvatske kuhali autohtona jela za građanke i građane Vukovara  Posjetitelji sajma tako su mogli uživati u zagorskim štruklima, morskim specijalitetima, suhomesnatim proizvodima iz središnje Hrvatske, kajgani s vrganjima itd. Ostatak dana predsjednik Ranogajec proveo je u druženju s obrtnicima i obrtnicama Vukovarsko-srijemske županije, koji su imali izložbu svojih proizvoda u sklopu održavanja „Dana obrtništva u Vukovaru”.