Mladi samoborski obrtnik Robert Bašić uspješno razvija obrt

srijeda, 12.04.2017. 11:58

Robert Bašić, vlasnik obrta za izradu i popravak električnih žičanih instrumenata i izvođačku umjetnost Kontrola Zvuka, kao gitarist zagrebačkog country/rock benda Country Strike, sudjelovao je jesenas na Texas Sounds International Music Awards u Jeffersonu, SAD. 

U sklopu te manifestacije održana je i prezentacija njegovih električnih ručno rađenih gitara od drva (RBasic Custom handmade guitars), u čemu ga je podržala je i Hrvatska obrtnička komora.  

Ovaj talentirani mladi obrtnik i glazbenik sa 16 je godina izradio prvu gitaru, a uskoro su postale pravi hit među domaćim glazbenicima. Do sad ih je napravio preko 50. Vrijeme potrebno za izradu jedne gitare je otprilike mjesec dana, a koristi javor, jasen, mahagonij, palisander, orah, ebanovinu i druga drva.

Sad kad ste se predstavili i stranim kupcima, kakvo je stanje u 2017. godini, je li putovanje u Teksas urodilo plodom?

Stanje u obrtu je u 2017. godini bolje nego ikad. Interes raste iz dana u dan. Jednim dijelom je to rezultat kvalitetne usluge, a drugim dijelom i sve veća marketinška aktivnost. Svakako treba izdvojiti prezentaciju RBasic gitara u Jeffersonu u Texasu u sklopu Texas Sounds International Country Music Awards festivala nakon koje imam puno poznanstava, a i uskoro bi trebala biti dogovorena i prva narudžba za SAD. Od poznanstava bih svakako izdvojio gospodina Richarda Bowdena, vlasnika firme Bowden B Benders. Osim što proizvodi dijelove za gitare, iza sebe ima veliku glazbenu karijeru koja uključuje i sviranje sa Eaglesima na njihovoj europskoj turneji 2001. godine. Osim same prezentacije, na festivalu sam nastupio sa svojim bendom Country Strike. Bend je naravno svirao RBasic gitare i drugu godinu za redom osvojio najprestižniju nagradu Entertainer of the Year.

Želimo Vam puno sreće i uspjeha u širenju svog obrta i na svjetsku razinu!

Ono što je sigurno je da će u budućnosti biti sve više interesa iz inozemstva upravo zahvaljujući grupi ljudi koje sam upoznao na putovanjima. Oni svakim danom šire dobar glas po svijetu, a najviše po SAD-u. Dokaz tome su svakodnevni komentari i dijeljenja fotografija mojih proizvoda po društvenim mrežama. I HOK je dao svoj ogroman doprinos da se taj glas čuje još bolje i još jače!