Novi ministar poduzetništva i obrta Horvat u posjetu HOK-u

srijeda, 27.01.2016. 16:04

Novi ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat posjetio je 27. siječnja Hrvatsku obrtničku komoru (HOK) i u razgovoru s vodstvom HOK-a predstavio osnovne smjernice programa Ministarstva poduzetništva i obrta u sljedećem razdoblju, naglasivši pritom da u HOK-u vidi partnera za suradnju u cilju razvoja obrtništva.

„Hrvatskoj obrtničkoj komori pružam ruku suradnje, vjerujem da ćemo zajedno učiniti više za dobrobit obrtništva.“, rekao je Horvat.  

DSC_0382 – kopija

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec s najbližim suradnicima, potpredsjednicima Darkom Kneževićem, Stjepanom Kneževićem, Daliborom Kratohvilom, Davorom Pleškom i Mirzom Šabićem te glavna tajnica Violeta Jelić i zamjenica glavne tajnice Mirela Lekić, upoznali su ministra s aktualnom problematikom obrtništva. Ranogajec je naglasio kako vjeruje da će se suradnja s resornim ministarstvom unaprijediti.

Ministar Horvat istaknuo je da se u sljedeća dva do tri tjedna planira radni sastanak njegovih suradnika i predstavnika HOK-a, na kojem će se konkretnije razgovarati o neriješenim pitanjima, neodgovarajućim propisima i problemima, s kojima se obrtnici suočavaju u poslovanju.

Od HOK-a je zatražio da se za taj sastanak, sukladno glavnim smjernicama programa Vlade RH, pripreme konkretne mjere, koje idu u smjeru rasta BDP-a, rasta izvoza i povećanja konkurentnosti.