Info dan o naukovanju održan u Puli

četvrtak, 07.06.2018. 11:55

U Obrtničkom domu u Puli 6.6.2018. održan je Info dan o naukovanju. 

U okviru događanja zainteresiranima su dane informacije o jedinstvenom modelu obrazovanja (odnosno, dvojnom modelu obrazovanja) te o mogućnostima i pogodnostima za prijem naučnika.
Predsjednik OK Istarske županije u pozdravnom govoru naglasio je važnost obrazovanja i naukovanja za strukovna zanimanja.

 Voditeljica Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore Mirela Lekić upoznala je sudionike sa svim pojedinostima oko uključivanja obrtnika i poduzetnika u sustav naukovanja, dok je voditelj Odjela za strukovno obrazovanje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Tomislav Pavelić najavio novosti u Zakonu o obrtu (koje će vratiti dio ovlasti Hrvatskoj obrtničkoj komori), tj. novi, jednostavniji sustav osiguranja osnovnih pedagoških kompetencija stručnih učitelja te upoznao nazočne s potporama koje su dostupne obrtnicima i poduzetnicima koji primaju naučnike.

Pula 3

O svojim iskustvima govorili su ambasadorica naukovanja u istarskoj županiji Mirjana Lovaković, ravnatelj Gospodarske škole Buje Milivoj Gospić i ravnatelj Strukovne škole Pula Ivo Bebek.
Nakon predavanja, održana je svečanost podjela majstorskih diploma za 44 nova majstora, koji su ispite položili u jesenskom roku 2017. i proljetnom roku 2018.