HOK organizator okruglog stola u okviru 31. Međunarodne znanstvene konferencije „Pravni izazovi u modernom svijetu“

utorak, 05.06.2018. 12:15

 31. Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom "Pravni izazovi u modernom svijetu“ održat će se od 7. do 8. lipnja na Pravnom fakultetu u Splitu. 

Predstavnica Hrvatske obrtničke komore Suzana Kolesar sudjelovat će na otvorenju konferencije te sudionicima održati prezentaciju na temu: „Implementacija Direktive 2013/11/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 21. svibnja 2013. o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i iskustva Suda časti Hrvatske obrtničke komore prije i poslije implementacije.“

Prvoga dana konferencije, 7. lipnja, od  12.00 do  14.30 sati, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore održat će se okrugli stol pod nazivom "Važnost ovršne izvansudske nagodbe za poslovanje malih i srednjih poduzetnika" unutar kojeg će raspravi pridonijeti domaći i inozemni stručnjaci iz navedenog područja (djelatnici Hrvatske obrtničke komore, djelatnici Ministarstva pravosuđa, djelatnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, suci, odvjetnici, djelatnici FINE, medijatori).

 Drugog dana konferencije, 8.lipnja, od 12.00 do 14.30 sati, Udruga hrvatskih sudaca održat će okrugli stol pod nazivom "Nagodba u sudskim postupcima", na kojem će izlaganjima i raspravom pridonijeti suci Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Općinskog suda,  Županijskog suda te Upravnog suda.

 Na konferenciji će sudjelovati više od 100 sudionika iz 20 država svijeta, a više o konferenciji možete doznati na link poveznici https://www.esd-conference.com/conference/32)

Program OS.doc 396,00 kB
Program ESD.pdf 195,00 kB