Gospodarstvo i međunarodna suradnja

četvrtak, 30.03.2017. 13:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Objavljen natječaj Internacionalizacija poslovanja

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. ožujka natječaj financiran iz EU Fonda za regionalni razvoj „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-ova“

više...

četvrtak, 30.03.2017. 8:36   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Glavna tajnica UEAPME u posjetu HOK-u

Veronique Willems, glavna tajnica UEAPME (Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika) i Peter Faross, savjetnik UEAPME, na sastanku održanom 29. ožujka u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), raspravljali su s predstavnicima HOK-a o važnosti informacija koje dobivamo od UEAPME-a te o preprekama za malo i srednje poduzetništvo s naglaskom na problematiku obrta u RH.

više...

četvrtak, 16.03.2017. 15:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Javni poziv za dodjelu sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva.

više...

utorak, 14.03.2017. 13:44   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Potpredsjednica Grupe poslodavaca EGSO-a Violeta Jelić podnijela amandman za zaštitu mikro i malih proizvođača alkoholnih pića

Potpredsjednica Grupe poslodavaca Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO) Violeta Jelić, glavna tajnica HOK-a, podnijela je amandman na Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o definiciji, prezentiranju i označavanju jakih alkoholnih pića, upotrebi naziva jakih alkoholnih pića u prezentiranju i označavanju drugih prehrambenih proizvoda te zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla za jaka alkoholna pića.

više...

srijeda, 08.03.2017. 11:47   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Poziv na prezentaciju „Mogućnosti nastupa hrvatskih tvrtki na talijanskom tržištu“

Pozivamo Vas na prezentaciju „Mogućnosti nastupa hrvatskih tvrtki na talijanskom tržištu“, koja će se održati u srijedu, 15. ožujka od 10 sati u konferencijskoj dvorani Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52, 1. Kat (Green Gold centar).

više...

srijeda, 01.03.2017. 14:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Nove mjere aktivne politike zapošljavanja

Vlada je objavila paket od devet novih mjera aktivne politike zapošljavanja. Mjere se fokusiraju na gospodarski rast i razvoj, a za cilj imaju posebno aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom. 

više...

petak, 24.02.2017. 11:55   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Hrvatska iskustva u privlačenju europskih sredstava predstavljena u Tuzli

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i zamjenica glavne tajnice i šefica Odjela za obrazovanje, razvoj ljudskih potencijala i informacijski sustav mr. Mirela Lekić sudjelovali su 23. veljače u Tuzli na radionici „Kako privući financijska sredstva iz EU fondova“.

više...

ponedjeljak, 06.02.2017. 15:16   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Provedena mobilnost u okviru projekta VET4MORT: Vocational Education and Training for Morticians

Od 29. siječnja do 4. veljače 2017. provedena je mobilnost u sklopu projekta Erasmus+ KA1 VET4MORT: Vocational Education and Training for Morticians, 2016-1-HR01-KA102-021797. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus +.

više...

srijeda, 25.01.2017. 13:22   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Predsjednica UEAPME Ulrike Ramber-Koller na pripremnom sastanku Grupe poslodavaca EGSO-a

Na pripremnom sastanku Grupe poslodavaca Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO), održanom 25. siječnja u Bruxellesu, predsjednica Europskog udruženja obrtnika, malih i srednjih poduzetnika (UEAPME) Ulrike Ramber-Koller prezentirala je prioritete UEAPME za drugu polovicu mandata Junckerove komisije.

više...

četvrtak, 19.01.2017. 9:09   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika iz država EU i jugoistočne Europe u Kranjskoj Gori

Temeljem obavijesti Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Hrvatska obrtnička komora poziva zainteresirane obrtnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika iz država EU i jugoistočne Europe, 3. veljače 2017. u Kranjskoj Gori.

više...