Glavna tajnica HOK-a održala sastanak s Europskom udrugom obrtnika, malih i srednjih poduzetnika

srijeda, 03.10.2018. 11:56

UEAPME - Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika je u stalnom kontaktu s Hrvatskom obrtničkom komorom, a Glavna tajnica Udruge je već posjetila i sjedište HOK-a u Zagrebu. 

Danas je u Bruxellesu, na poziv UEAPME-a održan sastanak Glavne tajnice HOK-a, Violete Jelić s Glavnom tajnicom UEAPME-a.

Na sastanku je poseban naglasak bio na razgovoru o mogućnostima ulaska Hrvatske obrtničke komore u projekt "early worning" koji se odnosi na pomoć tvrtkama u kriznim situacijama.
HOK bi putem projekta dobio mogućnost izgradnje kapaciteta i osiguranja svih potrebnih znanja za stručnu pomoć obrtima koji se nađu u lošoj gospodarskoj situaciji. Na taj način bi im HOK bio u mogućnosti pružiti savjetodavnu pomoć kako bi opstali na tržištu.

O uključenju u projekt odluku će donijeti Upravni odbor UEAPME- a i HOK-a, a u razgovoru je istaknuta i važnost direktive o insolventnosti koja će potaknuti vlade svih država članica da izdvoje financijska sredstva za organizacije koje će pružati takvu vrstu pomoći.

Potaknute konstruktivnim i ugodnim razgovorom, Glavne tajnice su dogovorile novi sastanak uprave UEAPME-a u Hrvatskoj obrtničkoj komori za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europe.