Delegacija Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije posjetila HOK

srijeda, 19.12.2018. 16:00

Gospodarsko izaslanstvo obrtnika Slovenije u okviru Projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“ 19. prosinca 2018. godine posjetilo je Hrvatsku obrtničku komoru.

Uz predsjednika Obrtno - podjetniške zbornice Slovenije Branka Meha posjetu su nazočili i Ivan Meh, podpredsjednik OZS-a, gospodarski savjetnik Bernard Šrajner iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i ostali predstavnici slovenskog obrtništva koje je srdačno pozdravio predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Slovenija

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Obrtno - podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh na radnom su sastanku istaknuli značaj dosadašnje uspješne suradnje kao i želju za nastavkom iste u rješavanju zajedničkih problema obrtnika.

Predstavnici obrtnika Republike Slovenije prezentirali su potencijal svojih obrtničkih radionica, a u susretu s predstavnicima HOK-a i hrvatskim obrtnicima razgovarali o zajedničkim projektima koje planiraju realizirati u 2019. godini. Na radnom sastanku dogovorene su zajedničke aktivnosti Obrtno - podjetniške zbornice Slovenije - OZS i Hrvatske obrtničke komore te je donesen zaključak o daljnjoj poslovnoj suradnji u projektima važnim za obrtništvo i poduzetništvo.

Posebno je naglašen uspješan nastup hrvatskih obrtnika na Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju te provedba zajedničkih aktivnosti na poslovnom povezivanju i umrežavanju slovenskih i hrvatskih obrtnika, a sve s ciljem promocije obrtničkih proizvoda i usluga na tržištima dviju susjednih zemalja.

Svrha ovog susreta bila je i razmjena iskustava u uvjetima poslovanja obrtnika Slovenije i Hrvatske, kao i rad na daljnjem uspostavljanju i produbljivanju suradnje, posebice u prekograničnom poslovanju.

loga_large1