Delegacija Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine posjetila HOK

četvrtak, 20.12.2018. 16:00

U okviru projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova i povećanje sposobnosti hrvatskog obrtništva za poslovanje u inozemstvu uz podršku Hrvatske obrtničke komore“, gospodarsko izaslanstvo obrtnika i poduzetnika Bosne i Hercegovine posjetilo je Hrvatsku obrtničku komoru 20. prosinca 2018. godine.

Na čelu hrvatske delegacije nazočne je pozdravio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, a susretu su nazočili i potpredsjednik HOK-a Damir Židanić, predsjednik OKZ-a Mirza Šabić, predsjednik UO-a grada Zagreba Antun Trojnar i hrvatski obrtnici. 

delegacija_obrtnicke_komore_federacije_bosne_i_hercegovine_dolazi_u_hok_large

Ispred Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine nazočili su predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore Zeničko-dobojskog kantona Seid Brka, predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Nedžad Nuhanović, Amel Serjanić, Obrtnička komora Tuzlanskog kantona i ostali bosansko-hercegovački obrtnici.

Posjet je zamišljen kao info - forum na temu predstavljanja hrvatskog gospodarstva u Bosni i Hercegovini te razmjene iskustava bosanskih i hrvatskih obrtnika i poduzetnika.

Na info - forumu raspravljalo se o aktualnoj obrtničkoj, odnosno poduzetničkoj problematici. Razmijenjena su iskustva oko poreznih davanja, uvjeta poslovanja i izlaska na strana tržišta. Također se raspravljalo o mogućnostima rješavanja problema nedostatka radne snage te uloge komora kao platformi za komunikaciju prema donositeljima odluka te ostalim poduzetničkim problemima.

Hrvatska obrtnička komora  najavila je i nastupe na bosanskim sajmovima u Gračanici i Mostaru u 2019. godini. Sudionici info - foruma bili su i obrtnici, odnosno poduzetnici/članovi obje Komore, kojima je ovaj posjet poslužio kao poslovna prilika te prilika za stjecanje dodatnog znanja i iskustva.

loga_large1