Sve što treba znati o europskom natjecanju cvjećara u Genovi

ponedjeljak, 11.01.2016. 14:50

Usporedno s nebrojenim propupalim cvjetovima, proljeće 2016. označit će dolazak najvažnijeg cvjećarskog događaja godine: Europa Cupa 2016.– Europskog prvenstva cvjećara koje se održava svake četiri godine.

Europa Cup 2016. – Europsko prvenstvo cvjećara održat će se u predivnom talijanskom gradu Genovi nadimka 'La Superba' (Ponosna) - gdje će biti predstavljeno 20 najslavnijih europskih cvjetnih dizajnera. 

Svi će se oni suočiti sa teškom konkurencijom, na svom putu da postanu službeni europski prvaci cvjećarstva.

EC-genova-banner-photo-wide

Rezervirajte svoje ulaznice još danas (klikom na poveznicu) - i postanite dijelom jednog nezaboravnog životnog iskustva!

Dvadeset natjecatelja već se registriralo za Europa Cup 2016., a nekoliko njih izrazilo je namjeru da će to uskoro učiniti.

Natjecatelji dolaze iz cijele Europe u njezinom najširem smislu - od Španjolske do Ukrajine i od Azerbajdžana do Ujedinjenog Kraljevstva.

Tko su natjecatelji među kojima je jedan potencijalni cvjećarski prvak - provjerite u galeriji (klikom na poveznicu)!

Natjecanje

Europsko prvenstvo cvjećara 2016. obuhvaćat će šest krugova koji će biti raspoređeni tijekom dva dana: u petak, 8. travnja i u subotu, 9. travnja.

Novi europski prvak bit će proglašen tijekom svečane dodjele nagrada, u gala stilu, navečer 9. travnja.

Detaljan raspored dostupan je na internetskoj stranici -  program možete provjeriti ovdje. (klikom na poveznicu)

Demonstracije, radionice i cvjećarski kutak

Paralelno sa natjecateljskim krugovima na prvenstvu, bit će održan i veliki sajam cvjećarske struke u konvencijskom centru 'Magazzini del Cotone'.

Posjetitelji će se moći uključiti u radionice cvjetnog dizajna, a renomirani cvjetni aranžeri održavat će demonstracije.

Slika1

Među slavnim imenima bit će trenutačni svjetski prvak Interflora Alex Choi, njemački majstor cvjećar Gregor Lersch i japanski cvjetni znanstvenik Aritaka Nakamura.

Dan prije početka natjecanja - četvrtak 7. travnja rezerviran je za postavljanje prostora za natjecanje i izlaganje.

Ceremonija otvaranja natjecanja održat će se ujutro 8. travnja.

Nedjelja nakon natjecanja 10. travnja bit će 'otvoreni dan' kada će posjetitelji moći doći diviti se zadivljujućim cvjetnim aranžmanima koji će biti izrađeni tijekom prvenstva.

Ključne informacije za posjetitelje

Organizatori prvenstva - Međunarodna cvjećarska organizacija Florint, odabrali su 11 hotela u Genovi.

Ovdje možete preuzeti dokument s popisom hotela kako bi mogli lakše planirati dolazak.

Popusti na letove za Genovu dogovoreni su u suradnji s mrežom Skyteam Alliance.

Kako biste vidjeli koje zračne linije pripadaju mreži i koje vam usluge mogu pružiti, treba kliknuti ovdje, gdje se također mogu naći dodatne informacije o Genovi i predivnoj priobalnoj regiji Liguriji.

Ako želite biti u toku s vijestima vezanima za Europa Cup 2016., molimo vas da se predbilježite upisivanjem vaše e-mail adrese u crnu kućicu u sredini početne stranice!  

Ažurirana pravila i odredbe za Europa Cup

Službene odredbe natjecanja za Europa Cup također su učinjene jasnijima na temelju povratnih informacija samih natjecatelja.

Možete preuzeti ažurirana pravila za Europa Cup na sljedećoj poveznici (u slučaju da ih ne možete otvoriti, molimo vas da prije toga instalirate Adobe Reader).