Suradnja Ceha frizera i kozmetičara HOK-a i SHF-a

utorak, 17.02.2009. 15:58

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) potpisat će Sporazum o suradnji sa Savezom hrvatskih frizera (SHF), kojim će se definirati zajedničko sudjelovanje u organizaciji državnih natjecanja te sudjelovanja hrvatske frizerske i kozmetičarske reprezentacije na svjetskom prvenstvu, zaključeno je na današnjoj sjednici Ceha frizera i kozmetičara HOK-a, održanoj u Zagrebu.

Hrvatska obrtnička komora, prema ovom sporazumu, financirat će godišnju članarinu Saveza u Svjetskoj frizerskoj organizaciji (OMC) te podmiriti troškove sudjelovanja licenciranih hrvatskih sudaca i trenera na međunarodnom seminaru koji se održava svake dvije godine u njemačkom gradu Darmstadtu.
Nakon potpisivanja sporazuma, slijedi održavanje županijskih natjecanja po područnim obrtničkim komorama, gdje će biti izabrani najbolji kandidati za 10. Državno prvenstvo frizera i 3. Državno prvenstvo kozmetičara, koje će biti održano u svibnju, u sklopu 3. Susreta frizera i kozmetičara HOK-a. Pobjednici na državnom prvenstvu postat će članovi nacionalnog tima, čime se obvezuju na sustavno treniranje.

Na današnjoj sjednici bilo je riječi o organizaciji 3. Susreta frizera i kozmetičara HOK-a. Teme radnog dijela susreta bit će obrazovanje frizera i kozmetičara, problemi s upisnim kvotama, prilagodba EU, posebice na području zaštite okoliša, odnosno gospodarenja otpadom i dr. Planira se i održavanje radionica za stručne učitelje i predsjednike majstorskih komisija, a u revijalnom dijelu frizeri i kozmetičari namjeravaju pripremiti show za sudionike, kojih se očekuje oko 300.