21. susret ribara u Jakišnici na otoku Pagu

ponedjeljak, 03.10.2016. 9:39

Tradicionalni 21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se od 13. do 15. listopada u Jakišnici na otoku Pagu (hotel Luna). Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Ličko-senjske županije, organizator Hrvatska obrtnička komora, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Medijski pokrovitelj je Novi list.

Službeni početak skupa je u petak, 14. listopada u 9.00 sati.  

Na Susretu ribara, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu Mate Oberana, kroz stručna izlaganja  i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, ribarske luke, iskrcajna mjesta i vezovi za ribarska plovila, ribarstvo i marikultura u Ličko-senjskoj županiji, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. - 2020. godine, koćarski ribolov i marikultura u RH, Zakon o morskom ribarstvu, ribolov malim ribolovnim alatima,ribolov male plave ribe  te inspekcijski nadzor u ribarstvu. Ujedno, predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo dat će znanstveni osvrt na ribarsku problematiku.

Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti. 21. susret ribara završava objavom zaključaka koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

Članovi Organizacijskog odbora za 21. Susret ribara:

-       Dalibor Kratohvil -  potpredsjednik HOK-a i predsjednik Organizacijskog odbora

-       Marko Sokolić -  predsjednik POK-a Ličko-senjske županije i član Organizacijskog odbora

-       Mato Oberan – član Organizacijskog odbora  

-       Edison Boško – član Organizacijskog odbora

-       Danijel Strugar – član Organizacijskog odbora   

Prijavu dolaska na 21. susret ribara molimo poslati na e-mail: cehovi@hok.hr