U Splitu održana prestižna edukacijska radionica u sklopu projekta “Hrvatska 365 Gourmet”

četvrtak, 08.06.2017. 15:45

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica zajedničkom suradnjom uspješno su provele  prvu od četiri najavljene edukacijske radionice na temu gastro i eno turističkog proizvoda u sklopu projekta „Hrvatska 365 Gourmet“, 6. lipnja u Hotelu Park u Splitu, namijenjenu prvenstveno ugostiteljima s područja županija od Zadra do Dubrovnika.

Najava dolaska vrhunskih Michelinovih chefova i poznatih  sommeliera kao predavača izazvala je veliki interes za radionicu, čiji je cilj bio potaknuti i educirati struku, te je obogatiti izuzetnim eno i gastro iskustvom.

radionice 4

Kroz predavanja na teme vezane uz trendove svjetske gastronomije, slastičarstvo, menadžment restorana, ali i načinu osvajanja Michelinove zvjezdice, te osobno iskustvo sudionike su vodila poznata imena s  Michelinove liste. Chef Lionel Levy, poznat po  zalaganju za mediteransku tradicionalnu kuhinju baziranu na lokalnim svježim namirnicama,  chef Marco Stabile, glavni chef i vlasnik restorana Ora d' Aria u Firenci koji inspiriran astronomijom i tradicijom stvara jela s posebnom pričom,  te Yoan Dessarzin, chef slastičar u hotelu Intercontinental Marseille- Hotel Dieu. U sklopu radionice sudionici su uživali u pripremi i degustaciji jela i slastica vrhunskih majstora.

Uz kušanje domaćih i internacionalnih vina, o njihovu sljubljivanju s raznim jelima govorila su poznata imena enologije poput ugledne sommelierke Mire Šemić, te Marija Meštrovića, sommeliera sa međunarodnom A.S.I. diplomom. O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorio je svjetski poznati marketinški stručnjak Gabriel Vasquez.

Radionice vrhunskog edukativnog sadržaja poput ove održane u Splitu zasigurno pridonose podizanju kvalitete ugostiteljske usluge, a time i pozicioniranju Hrvatske kao prepoznatljive gastro i eno destinacije.

Radionica u Splitu prva je u nizu od ukupno četiri radionice koje će se tijekom 2017. godine organizirati u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Druga radionica održat će se 14. lipnja  u Opatiji  dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku. Radionice su prvenstveno  namijenjene   chefovima u restoranima, voditeljima ugostiteljskih objekata i sl., te pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije uključujući i marketing.